Onur BAYRAM/ AFYONKARAHİSAR, () - AK Parti’nin 22'nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için Afyonkarahisar'da bulunan Ak Parti Milletvekilleri, TBMM futbol takımında bulunan milletvekilleri öncülüğünde halı sahada maç yaptı. Avrupa Birliği (AB) Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 2 gol attığı maç, 5-5 berabere bitti.
Ak Parti milletvekillerinin kamplarda gelenek haline getirdikleri futbol turnuvası ,TBMM futbol takımında yer alan milletvekillerinin öncülüğünde Fatih Sultan Mehmet Spor Kompleksi'nde gerçekleştirildi. AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kurduğu ‘Yeşil’ takım ile Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın kurduğu ‘Turuncu’ takım karşılaştı. Bakan Çavuşoğlu'nun kurduğu yeşil takımda, Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Giresun Milletvekili Adem Tatlı, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Konya Milletvekili Harun Tüfekçi yer aldı. Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın turuncu takımında ise Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Siirt Milletvekili Osman Ören, Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, İstanbul Milletvekili Osman Boyraz mücadele etti. 
Maç öncesi 10 numaralı formayı giyen takım arkadaşı Konya Milletvekili Harun Tüfekçi'yle, "Sen kim 10 numarayı giymek kim" diye espri yapan AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tüfekçi'den formaları değiştirmelerini istedi. 10 numaralı formayı giyen Bakan Çavuşoğlu, maçta forvet pozisyonunda oynadı.
Maç başladıktan 5 dakika oyuna giren Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın defansta oynadığı maçta, Bakan Kılıç zaman zaman Bakan Çavuşoğlu'nu tutmakta zorlandı. Bakan Çavuşoğlu'nun yeşil takımının 6 kişiyle mücadele ettiği karşılaşmada, Bakan Kılıç'ın turuncu takımı ise 7 kişiyle oynadı. Bakan Çavuşoğlu'nun biri kafayla 2 gol attığı maçta karşılaşma 5-5'lik beraberlikle tamamlandı.
GOLLERİMİ GÖRMEDİNİZ Mİ?
Maç sonrası açıklama yapan AB Bakanı Çavuşoğlu, 'Maç sayesinde stres attınız değil mi?' diye soran gazetecilere, "Sadece stres mi attık? Gollerimi görmediniz mi arkadaşlar? Niye giremiyoruz Avrupa Birliği'ne. Hep yaptıklarımızı eksik anlatıyoruz" dedi.
ARKADAŞLAR FAZLA GOL ATMA DEDİ
Bir senedir futbol oynamadığını ifade eden Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, golf oynamayı tercih ettiğini söyledi. Ak Parti kamplarında futbol maçlarının geleneksel hale geldiğini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, "Meclis takımımız sağolsun bazen sosyal içerikli maçlar da yapıyorlar. Bazen Ankara'daki büyükelçiliklerle, bazen farklı ülkelerin meclisleriyle yapıyorlar ki parlamenter diplomasi açısından önemli. Ama Kızılcahamam'da başlayıp da burada Afyonkarahisar'da devam eden bu geleneksel maçta kendi aramızda stres atma fırsatı bulduk. Bazı arkadaşlarımız tenis oynuyor, bazı arkadaşlarımız sabah yürüyüşe çıkıyor; burada golf sahası olmadığı için ben de futbol oynadım. Kazayla2i gol attık ama arkadaşlar karşı takımda Gençlik ve Spor Bakanımız var diye fazla atma dediler" diye konuştu.
SPOR DOSTLUKTUR
Gollerinin Avrupa Birliği'ne futbolda bir meydan okuma olup olmadığı şeklindeki soruya ise Bakan Çavuşoğlu, şöyle dedi: "Spor dostluktur. Sporda meydan okuma olmaz. Siyasetin her zaman bildiğimiz formatta, ciddi kurallar içinde olmadığını düzenlediğimiz futbol turnuvalarıyla gösterdik. Makedonya Başbakanı da Strazburg'a geldiği zaman diplomatlarla, milletvekilleri ve Avrupa Konseyi'nde çalışan uzman arkadaşlarla maç düzenlemiştik. Ben gerçekten sporun böyle samimi ortamda, gayri resmi, informal bir şekilde çok önemli diyalog kanallarının açtığını gördüm. Makedonya başbakanıyla da ilk öyle tanıştım. Daha Başbakan olmadan seçimlerden bir gün önce saat 12'den sonra bir futbol maçı yaptık. O gün bugündür gelenek haline geldi. Ben Üsküp'e gidersem orada, kendisi Türkiye'ye Antalya'ya gelirse veya Strazburg'da maç yapıyoruz. Antalya'da düzenlediğimiz böyle turnuvalara her seferinde 200'e yakın parlamenter geliyor. Bu parlamenterlerin hepsi Türkiye dostu oluyor. Sporda da kriterlerde de üyelik sürecinde de meydan okuma yok.”
SPORA DESTEK VERECEĞİZ
Gelecek yıldan itibaren uygulanacak Erasmus Plus programında spor projelerine destek verileceğini aktaran Bakan Mevlüt Çavuşoğulu, 4 yılda yaklaşık 800 milyon Liranın spor projelerine ayırılacağını açıkladı. Türk sporcuların, Avrupa Birliği'nden sporcu dostlarıyla ortak projeler yapacaklarına değinen Bakan Çavuşoğlu, desteklerden futbol ve basketbol milli takımlarının yanı sıra diğer federasyon ve milli takımlarla okul takımlarının da yararlanabileceğini belirtti.
Bakan Çavuşoğlu, Başbakan Erdoğan'ın da futbol turnuvasına katılıp katılmayacağı ile ilgili soruya ise şöyle cevap verdi: "Başbakanımız uzun zamandır futbol oynamıyor. En son Avusturya’da Avrupa Birliği içerisinde bir futbol maçı düzenlenmişti. Başbakanımız da o maçta Fatih Terim ile beraber Türkiye’yi temsil etmişti. Goller de atmıştı. O zaman 'Avrupa’nın santraforu' diye namı yayılmıştı. Başbakanımız gerçekten sporun her dalını seviyor ve önem veriyor. Spor tesislerimizin bu kadar artması ve çok kısa sürede birçok organizasyonları başarı ile üstlenmemizin bu sevgi ve önemden geliyor."

OB (YK/RT) (FOTOĞRAFLI)