AK Parti Kocaeli Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür , Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Fikri Işık, "Biz dershanelerin kapatılması değil dönüşümünü içeren ve önümüzdeki 4 yılı kapsayan bir geçiş sürecini ön görüyoruz" dedi.
Milletvekili Fikri lşık,  Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrasında basın mensuplarının dersane dönüşümleri konusundaki sorularını yanıtlayan Işık, "Dershanelerle ilgili ocak ayından itibaren bir yıl daha dershaneler kayıt almaya devam edecek. Bu süreç içerisinde dershanelerin dönüşümüyle ilgili Bakanlar Kurulu'nun çalışmasını tamamladıktan sonra kanun tasarısı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edilecek ve biz de konunun üzerinde çalışacağız" diye konuştu. Bakanlar Kurulu'ndan gelecek taslağı komisyonda dikkatle inceleyeceklerini söyleyen Işık şöyle dedi:
" Bakanlar Kurulu'ndan gelen taslak büyük bir dikkatle incelenecek. Paydaşların görüşleri tekrar tekrar değerlendirilecek ve sonuçta ümit ediyoruz ki ocak ayı içerisinde nasıl bir geçişin olacağı kanunen hükme bağlanmış olacak. Kimsenin endişe etmesine gerek yok. Kimsenin kapatılıyoruz diye bir korkuya kapılmasına gerek yok. Tek arzumuz şudur. Sistemin dönüşümüyle ve sınav sisteminin değişmesiyle birlikte dershanelerin de bu dönüşüme ayak uydurması ve kimsenin mağdur olmadan yeni bir sınav sistemine geçilmesidir."