AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, partiyi yöneteceği 12 il başkan yardımcısını açıkladı. Delican, kentin simgesi İzmir Saat Kulesi önünde yaptığı açıklamada, "Bu kentin sinir uçlarıyla oynadılar. İzmir'in normalleşmeye ihtiyacı var. Huzurun yeniden tesisi için ekibimize büyük görev düşüyor. İzmir'de çalışmalarımızda en önemli şey güven ortamını yeniden oluşturmak olacak. İzmirliler'le aramıza sokulmak istenen güvensizliği kırmak istiyoruz" dedi.
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 12 il başkan yardımcısını İzmir Saat Kulesi önünde açıkladı. Delican, teşkilatı Yunus Kalkan’a, seçim işlerini de Özgür Hızal'a teslim etti. Yürütmede yer alan tek kadın yönetici Gözde Keskin oldu. Çıkış noktalarının İzmir’in merkezinden her köşesine hoşgörü ve samimiyetle hizmet etmek olduğunu ifade eden Delican, “Memur siyasetçi olmayacağız. Klimalı odalarda oturmayacağız. Hep sokakta olacağız" dedi.
Temmuz başında AK Parti İl Başkanlığı'na atanan Bülent Delican, merakla beklenen yürütme kurulunu açıkladı. Açıklamaya, il yönetim kurulu üyelerinin yanısıra Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve İl Gençlik Kolu Başkanı Bilal Kırkpınar da katıldı. İzmir'in merkezinden hoşgörü ve samimiyetle hizmet etmek için yola çıktıklarını belirten Delican, Gezi Parkı protestolarında kentte dezenformasyon yaşandığını öne sürerek, şöyle konuştu:
"Bu kentin sinir uçlarıyla oynadılar. İzmir'in normalleşmeye ihtiyacı var. Huzurun yeniden tesisi için ekibimize büyük görev düşüyor. İzmir'de çalışmalarımızda en önemli şey güven ortamını yeniden oluşturmak olacak. İzmirlilerle aramıza sokulmak istenen güvensizliği kırmak istiyoruz. Bunun için biz samimiyiz. Bu ekip aramıza kara kedi sokmaya çalışanlara gereken cevabı verecektir. Memur siyasetçi olmayacağız. Klimalı odalarda oturmayacağız. Hep sokakta olacağız. İzmirliyle kaynaşmış bir yönetim göreceksiniz. İzmir'in hakkını savunan bir yönetim göreceksiniz. Hakkı savunurken kavga yolunu seçmeyeceğiz" dedi.
"BİZİ KÖTÜ KOMŞU YAPMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ"
İzmir'de mağdur edebiyatı yapılarak kentin havasının gerginleştirildiğini ileri süren Delican, "Bu kentin normal ılıman iklime taşınması için samimiyete ihtiyacı var. Ekip ruhu ile İzmir'de gönülleri almak için yola çıktık. Bizi kötü komşu yapmalarına izin vermeyeceğiz. Tarihi başarılarla dolu bir kent kutuplaştırılarak içine kapatıldı. Algı zincirinin kırılması gerek. Bu ekip bu zinciri kıracaktır. Mağdur edebiyatıyla İzmirli'ye devamlı partimiz yanlış anlatılmakta. Aklımızı gerisinde de önünde de sadece hizmet etmek var. İzmirli'nin enerjisini boşa harcatmak isteyenler bilmelidir ki biz buna müsaade etmeyeceğiz."
Delican ve il yöneticileri daha sonra İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti.

FOTOĞRAF


--- KUTU ---
YÜRÜTME KURULU
Delican başkanlığındaki yürütme kurulu şu isimlerden oluşuyor;
Siyasi İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı: Rahmi Taştan
Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı: Yunus Kalkan
Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı: Özgür Hızal
Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı: Emrun Sulayıcı
Dış İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı: Gözde Keskin
Sosyal Yardım İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı: Ali İhsan Şahin
Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı: Abdurrahman Çabuk
Ekonomik İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı: Nazmi Yılmaz
Hakla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı: Aykut Yenice
Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Başkan yardımcısı: Mehmet Deniz Şimşek
AR-GE ve Eğitimden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı: Köksal Çakıcı
İl Sekreteri: Ömer Gültekin