Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, () - DENİZLİ Belediye Başkanı ve AK Parti’nin büyükşehir belediye başkan adayı Osman Zolan, kente 40 bin kişilik stat yapacakları vaadinde bulundu. Denizlispor’un şehrin en önemli markası olduğunu belirten Zolan, ayrıca yapılacak stadyumda kulübün tarihini anlatan 1966 Müzesi de kuracaklarını söyledi.
Seçim çalışmalarını sürdüren Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, seçimi yeniden kazandıklarında Denizli'ye ve en önemli markası olan Denizlispor’a yakışır 40 bin kişilik stat yapacaklarını söyledi. Zolan, “Denizlispor bu şehrin markası. Denizlispor'a her zaman destek olduk ve destek olmaya devam edeceğiz. Denizli için bu dönem önemli bir projeyi hayata geçireceğiz. 40 bin kişilik Denizli Şehir Stadyumu’nu inşa edeceğiz. Stadyum yalnızca stat değil bir kompleks olacak. Kafetaryaları, salonlarıyla tam bir yaşam merkezi inşa edeceğiz. Şehrin merkezinde yer alacak olan stadyum projesi o bölgede yeni bir süreci başlatacak” dedi.
Stadyumun 40 bin kişilik seyirci kapasitesinin yanı sıra 3 bin kişilik spor salonu, okuma salonları, otoparkı ile gençlere günün her saati hizmet verecek şekilde planlandığını belirten Zolan, “Denizlispor anlamında köklü bir geçmişe sahip. Bununla ilgili arşiv araştırmalarını gerçekleştiriyoruz. Denizlispor ve diğer branşlarda önemli başarılara imza atıldı. İşte bu köklü geçmişi ve başarıları geleceğimize taşımak istiyoruz. Bu anlamda yapılacak olan stadyumda bir müzemiz olacak. Bu müzede sportif geçmişimizi geleceğimize taşıyacağız” diye konuştu.

ONB(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)