MUĞLA’nın Marmaris İlçesi'nde Ak Parti'nin belediye başkan adayı Ali Doğan Tugay’ın afişleriyle süslenen, ortağı olduğu Yeşil Marmaris Seyahat Acentesi’ne ait iki feribota, Marmaris Belediyesi tarafından işletilen yat limanından elektrik ve su verilmediği ileri sürüldü. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada ise yolcu gemilerinin yat limanına bağlanmasının yasak olduğu, bu nedenle hizmet verilmediği belirtildi.
Yeşil Marmaris Seyahat Acentesi’ne ait iki feribot, seçim çalışmaları kapsamında, geçen perşembe günü Ak Parti'nin Marmaris belediye başkan adayı Ali Doğan Tugay’ın poster ve afişleri asılarak, Marmaris Yat Limanı ile Atatürk Meydanı’ndaki iskeleye bağlandı. Ancak, Tugay’ın ortağı olduğu şirketin katamaran tipi 'Akçakoca' ve 'Agean Cat' adlı iki feribotuna iddiaya göre Marmaris Belediye Başkanı CHP’li Ali Acar, belediye tarafından işletilen yat limanı ve iskeleden elektrik ve su verdirmedi. İki feribotun bağlı bulunduğu yerdeki elektrik ve su panoları da bakım yapılacağı gerekçesiyle bugün söküldü.
Yeşil Marmaris Seyahat Acentesi Müdürü Selçuk Akay, Yunanistan’ın Rodos Adası’na yolcu taşıyan feribotlarına su ve elektrik verilmemesine tepki gösterdi. Siyasi gerekçeyle feribotlarına hizmet verilmediğini ileri süren Akay, “Bir yıl önce yenilenen elektrik ve su panolarının bakıma alınması düşüncürücü. Şirketimizin elektrik teknisyeni panolarda inceleme yaptı ve içindeki malzemelerin değişmesine gerek olmadığını belirledi. Bunu siyasi ve şirketimiz aleyhine yapılmış haksız bir uygulama olarak görüyoruz. Aynı yere yanaşan teknelere birkaç dakika içinde elektrik bağlanırken, bize günlerdir elektrik verilmeyerek mağdur edilmemizin, bir kamu kurumunun siyasi düşünceyle görevini kötüye kullanmasından kaynaklandığını düşünüyorum” dedi.
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR
Bakım çalışmasının zamanlamasının yanlış olduğunu ileri süren Selçuk Akay, “Panoların bakımı daha önce ve tek tek yapılması gerekirdi. Belediyenin bu uygulamadan dönmesini umut ediyoruz" dedi.
Şirket ve feribotların kaptanlarının savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirten Akay, "Bir kamu kurumu, siyasi parti gözetmeksizin gelen taleplerin değerlendirmek zorundadır. Geminin sahbinin hangi partiden olduğunun önemi olmaması gerekir. Yat Limanı'ndaki aynı büyüklükteki gemilere elektrik hizmeti veriliyorken, bizim gemimize verilmememesi çok yanlış” diye konuştu.
'LİMAN İŞGAL EDİLDİ' İDDİASI
Marmaris Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada ise Marmaris Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi’ne tahsis edilen alanda Marmaris Belediyesi Yat Limanı Yönetmeliği’ne göre mavi yolculuk tekneleri, özel yatlar ve yat limanı idaresi ile sözleşme yapmış tekneler haricinde tekne bağlanamadığı vurgulandı. Açıklamada şöyle denildi:
"Resmi olmayan bir şekilde liman işgal eden söz konusu işadamı, yolcu gemilerine elektrik ve su bağlanmadığını söyleyerek teknelerini mağdur durumda göstermeye çalışmaktadır. Seçim çalışmalarını denetleyen İlçe Seçim Kurulu’nu, seçim gerginliği yaratmaya çalışan bu liman işgaline karşı harekete geçmeye davet ediyoruz."