AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı Mukadder Başeğmez, proje ve çalışmalarını basın toplantısında anlattı. Başeğmez, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile ilgili olarak,  “Halk adamı görüntüsünde bizim oylarımızı almış. Şimdi ben geldim. Bu oylar zaten bizim. Biz de oradan alırsak, tersinden bir Sarıgül başarısı göstermek, büyük yüzdelerle Şişli’yi almak gibi bir hedefimiz ve umudumuz var” dedi.
Mukadder Başeğmez, Şişli Cevahir Otel’de düzenlenen toplantıda basın mensuplarının karşısına geçti. Konuşmasına, “30 Mart seçimleri için Şişli Belediye Başkan adaylığım uygun görüldü” diyerek başlayan Başeğmez, “Şişli itibarlı bir şehir. Marka bir şehir. Dünyanın pek çok yerinde ismi bilinir ve iyi bir şehir bilinir. Yani kumarhaneler, batakhaneler merkezi diye bir unvanı yoktur. İstanbul’un elit tabakasının yaşadığı modern bir kent olarak algılanır ve anılır. Peki hakikati böyle mi ? Elmayı ortadan kestiğinizde kurdu çıkıyor ortaya. Varoşlar, gettolar, insan ve bina yığınları, plan, program, proje, estetik. Bütün bunları aradığınız zaman göremiyorsunuz. Ne tarihten bir şeyler getiriyor ne de geleceğe bir şeyler bırakıyor. Şişli böyle bir yer” dedi.
PKK MESELESİNİ BİTİRECEK NOKTAYA GELMİŞTİM

Refah Partisi’nde 19., 20. ve 21. dönem İstanbul milletvekili yaptığını, deneyimli bir siyasetçi olduğunu hatırlatan Başeğmez, “Ben milletvekiliyken iyi milletvekilliği yaptım. Bu ülkenin barışına hizmet ettim. Kimsenin burnunun kanamaması için çalıştım. Cezaevi olayları sırasında Milliyet Gazetesi tarafından yılın kahramanı seçildim. Bir Alman milletvekili benim için, ‘bu arkadaş Refah Partisi milletvekili olmasaydı şimdi Nobel Barış ödülünü alırdı’ dedi. 41 hapishanede ölümler gelmişti. Aldım yanıma Zülfi Livaneli’yi, Yaşar Kemal’i, Eşber Yağmurdereli’yi, Ercan Karakaş’ı cezaevlerinde o insanlarla konuştum. Sonunda barışla bitirdim. Eğer o zamanlarda, iddia ediyorum bana fırsat verilseydi, imkan olsaydı, ben PKK meselesini bitirecek noktaya gelmiştim. Ama o günün koşulları buna müsait değildi” diye konuştu.
ŞİŞLİ’NİN SOKAKLARINI PİSLİKTEN GEZEMEZSİNİZ Yüreğine güvendiğini ve başarılı olacağına inandığını belirten Başeğmez, şunları söyledi: “Ben biraz da halka güveniyorum. Tek başına bir adam hiçbir şey ifade etmez. Ekip çalışmasıdır belediyecilik. Çok değerli bir ekibim var. Bu anlamda basit alt yapı ve üst yapı sorunlarından bahsetmiyorum. Ama gelin isterseniz Şişli’nin sokaklarını gezelim. Pislikten gezemeyeceğiz. Hijyen bakımından sizi ikaz ediyorum öyle sokaklarda dolaşmayın. Yerlerde yığılı çöpler. Ha... şu sosyetik semtlerimiz var oralara gidebilirsiniz. Niye her yer o kadar güzel olmasın. Şişlinin ciddi trafik sorunu var. Uyuşturucu sorunu var. Bir uyuşturucu rehabilitasyon merkezini kurmamız lazım. Bu evlatlarımızın imdatlarına yetişmemiz gerekiyor. Kentsel dönüşümle ciddi bir dönüşüme kavuşturmak, bunu yaparken yeşil alanları gözetecek, insanların nefes alacağı Şişli’nin mesken tutulacağı bir yer haline getirmemiz gerekiyor.” EN OBJEKTİF PROJEM: MUKADDER BAŞEĞMEZ, KADİR TOPBAŞ, TAYYİP ERDOĞAN Basın mensuplarının projeleri ile ilgili sorularını yanıtlayan Başeğmez, “Ben en objektif projemi söylüyorum. Mukadder Başeğmez, Kadir Topbaş, Tayyip Erdoğan. Bundan daha büyük proje tanımıyorum. Olabilecek bütün projeleri kısa sürede yapabilecek bir güç projesidir bu. Bu imkan projesidir” dedi. Gülbahar Mahallesi’nden Mecidiyeköy’e teleferik projesi olduğunu söyleyen Başeğmez şunları söyledi:  “Buradan Boğaz Köprüsü’nün bacağı gibi bir asansörle yukarı çıksan. Oradan Mecidiyeköy’e, Taksim’e uçan arabalarla gitsen, yani teleferikle. İyi olur mu ? O.. ne güzel olur. Kadir Topbaş’a söyledim. Güzel bir fikir. Ama teknik adamlarım inceleyecek. Şehre zarar verecek mi, maliyeti ne olacak, mimarlar odası karşı çıkacak mı ? O yüzden projelerim var diyerek gelmek bana pek akıllı gelmiyor. Şehri önümüze alırız, ihtiyaçlara göre halka danışarak, uzmanlara danışarak, ben bir edebiyat öğretmeniyim, iyi şiir yazar, iyi okurum ama ben iyi bina yapamam ki kardeşim. Onun için uzmanlarına danışarak bu işin yürümesini sağlarım.” Trafik sorunun çözmek için otopark yapımının önemli olduğunu belirten Başeğmez, Feriköy’de İSKİ’ye ait olan 15 dönümlük araziyi parka dönüştüreceklerini de sözlerine ekledi. BORCUN HADDİ HESABI YOK
Şişli Belediyesi’nin borcu sorulan Başeğmez, “Onun haddi hesabı yok, bir rakam söyleyemem. Şişli belediyesi geliri yüksek belediye, üstelik vergileri fazlasıyla alıyor. Şişli’de farklı etnik yapıda insanlar yaşıyor. Kuracağımız ekipler din, dil, ırk ayrımı yapmadan yalnızlara ev olacak, şevkat olacak” dedi.
GEZİ OLAYLARINDA ŞİŞLİ’DE BELEDİYE BAŞKANI OLSAYDIM KEŞKE Büyükşehir Belediyesi ya da hükümetle herhangi bir projede ters düşmesi halinde ne yapacağı sorulan Başeğmez, “Hayatım boyunca kendime ve karşımdakine dürüst olmaya çalıştım. Kardeşim benim Büyükşehir’e ve hükümete karşı duracak gücüm yok. Ya çeker giderim ya boynumu eğer dururum. Yani kabadayılık yapacak halim yok. Ama direnecek noktada direnirim. Şu Gezi olaylarında ben Şişli’de belediye başkanı olsaydım keşke. Bir yanda gider oraya teskin etmeye, barıştırmaya, polisin önünde durmaya çalışırdım. Bir yandan çocukları korumaya çalışırdım. Bir yandan Başbakana verilen yanlış bilgilerin önlenmesine çalışırdım” diye konuştu.
KRAL ÖLDÜ YAŞASIN YENİ KRAL Konuşmasının son bölümünü Mustafa Sarıgül’e ayıran Başeğmez şunları söyledi:  “Sayın Sarıgül standart, klasik bir CHP’li profili çizmemiş. Tıpkı benim standart bir Refahlı profili vaktiyle çizmediğim gibi. Ne yapmış, o standardın dışına çıkmış. Mesela cenaze namazına geldiği zaman, o tipler kenardan bakar hem de asık bir çehreyle. Bu güler yüzle girmiş safa durmuş, insanlarla namaz kılmış. Çevrede camisine gitmiş, cemevine gitmiş. Böylece büyük başarılar elde etmiş. Huzurunuzda kendisini tebrik ediyorum. Bu başarıyı solculuk yaparak değil, tabiri caizse sağcılık yaparak, böyle elit görünerek seçkin davranarak değil halktan biri olarak sağlamış, Yani bizim öz oylarımızı almış. Halk adamı görüntüsünde bizim oylarımızı almış. Şimdi ben geldim. Bu oylar zaten bizim. Biz de oradan alırsak, tersinden bir Sarıgül başarısı göstermek, büyük yüzdelerle Şişli’yi almak gibi bir hedefimiz ve umudumuz var. Öncesi tablolar sizi yanıltmasın. Burası CHP’nin kalesi filan değil. Kral öldü yaşasın yeni kral. Biz geldik.”