Yaşar ANTER/ BODRUM,(Muğla),() - İSTANBUL-Bursa arasını deniz uçağı seferleri ile 20 dakikaya indiren Burulaş, Airsea markasıyla uçuş rotasına eklediği İstanbul-Bodrum ve Bursa-Bodrum seferini yaptı. İstanbul’dan karayoluyla 11 saat süren Bodrum yolculuğu Airsea ile 1 saat 45 dakikaya indi. Burulaş Ticari İşletmeler Müdürü Nihat Cenkçi, yeni rotada ilk uçuşu başarıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, Bodrum ve Çeşme’ye haftanın 4 günü, Bandırma’ya ise her gün uçuş yapılacağını kaydetti. Firmadan kaynaklanan sıkıntılar sebebiyle Seabird Havayolları ile yollarını ayırdıktan sonra deniz taşımacılığında olduğu gibi hava taşımacılığında da kendi filosunu kuran Burulaş, 8’er kişilik 3 Cessna 208 Caravan tipi uçakla ulaşım ağına Bandırma, Bodrum ve Çeşme’yi de ekledi. Her türlü konfora sahip VİP uçaklarla yapılan seferlerin uçuş operasyonlarını Türkiye’nin ilk deniz uçağı pilotu Ateş Hanibu’nun sahibi olduğu Bon Air yaparken, AirSea markasıyla yoluna devam eden Burulaş, ilk İstanbul - Bodrum seferini başarıyla tamamlandı. İstanbul Haliç’ten 10.30, Bursa Gemlik’ten de saat 11.00’da kalkıp, 1 saat 45 dakika süren yolculuğun ardından Bodrum Yalıkavak’a iniş yaptı.
Cuma, Cumartesi, Pazar, Pazartesi olmak üzere haftanın 4 günü tek uçuş olarak yapılacak Bodrum Yalıkavak ve İzmir Çeşme seferleri 250 Liradan başlayan fiyatlarla gerçekleşirken, İstanbul’dan karayoluyla 7 saat süren Çeşme yolculuğu 1 saat 25 dakikaya ve 11 saat süren Bodrum yolculuğu ise 1 saat 45 dakikaya ineceği bildirildi.
Yine karayoluyla 5 saati bulan Bursa - Çeşme arası ve 8 saati bulan Bursa- Bodrum arasındaki mesafe AirSea ile iki saatten daha da kısa zamanda kat edilmiş olacak.
İstanbul - Bandırma’ya haftanın her günü günde 3 uçuş şeklinde yapılacak seferlerin fiyatı da 150 Lira olarak belirlendi. Deniz yoluyla 2,5 saat, karayoluyla 6 saat süren İstanbul- Bandırma arası AirSea ile sadece 35 dakikaya iniyor.
Burulaş Ticari İşletmeler Müdürü Nihat Cenkçi, Bodrum’a ilk seferin sorunsuz bir şekilde yapıldığını hatırlatarak, gelen talepler doğrultusunda uçuş rotasına yeni güzergahlar eklenebileceğini söyledi.

(FOTOĞRAFLI)