SİİRT'in Şirvan İlçesi'nde geçen ay 1 kişinin öldürülmesi, 20 kişinin yaralanması ile sonuçlanan kavga, kan davasına dönüşmeden, tarafların bir araya gelmesiyle barışla sonuçlandı. Barış töreninde beyaz güvercinler uçuruldu.
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Şirvan Kaymakamı İbrahim Özdel ve kanaat önderi Hüseyin Seydaoğlu ile Tillo İl Genel Meclis Üyesi Müslim Hazinoğlu'nun girişim ve çabaları ile Şirvan İlçesi'nde Cellek, Uğur ve Ödümlü aileleri arasındaki husumet, barış ile sonuçlandı. Şirvan Kültür Merkezi'nde, Şirvan Kaymakamlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenen barış törenine; Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Şirvan Kaymakamı İbrahim Özdel, ailelerin fertleri ve davetliler katıldı. Tören, İlçe Müftüsü Nazım Tophan tarafından okunan Kuran-ı Kerim ile başladı. Şirvan Kaymakamı İbrahim Özdel, barış için emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Mustafa Tutulmaz, şöyle dedi:
"Bir ay önce vuku bulan bu hadise oldukça üzücü ve talihsizdir. Huzurun birlik ve beraberliğin merkezi Şirvan ilçemize yakışmayan ve ailelerimiz arasında husumete neden olan bu olayın, çok kısa bir sürede barışla sonuçlanması hepimizi sevindirdi. Huzurun, barışın ve kardeşliğin tesisi için bugünlerde birliğe beraberliğe ve hoşgörüye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bu anlamlı sulhun ailelerimiz arasında kalıcı olmasını diler, başta Şirvan halkına ve emeği geçen herkese teşekkür ederim."
GÜVERCİNLER UÇURULDU
Tören, kanaat önderi Hüseyin Seydaoğlu'nun Kürtçe okuduğu duanın ardından, taraflar Kuran-ı Kerim altından geçerek ve kucaklaşarak barıştırıldı. Kaymakamlık bahçesinde devam eden tören alanına getirilen ve barışı sembol eden beyaz güvercinler, Vali Mustafa Tutulmaz, protokol üyeleri ve Cellek ailesi adına Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek, Uğur ailesi adına Übeyit Uğur, Ödümlü ailesi adına da Mehmet Ödümlü tarafından havaya uçuruldu.

FOTOĞRAFLI