GAZİANTEP'te, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Aile Eğitim Programı' kapsamında eğitim gören kadınlara düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı salonunda yapılan törene; Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, İl Müftü Vekili Mahmut Karatepe, Şehitkamil Sosyal Hizmetler Müdürü Oğuz Kaya ile sertifika almaya hak kazanan kadınlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan törende konuşan İl Müdürü İsmet Zor, "Aile Eğitim Programı koruyucu ve önleyici faaliyetlerimizin en önemli parçalarından birisidir. Program ile aileyi parçalamadan, birlik beraberlik içinde yaşlısıyla engellisiyle bir arada tutmanın önemini anlatmaya çalıştık. 6 ay süren eğitime katılan arkadaşlarımız bu iş için ne kadar istekli olduklarını gösterdiler. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.
İl Müftü Vekili Mahmut Mahmut Karatepe ise yapılan işin ve alınan eğitimin çok hayırlı olduğun söyledi. Eğitime katılan kadınların büyük çoğunluğunun mahallelerdeki Kur'an Kursu eğitmenleri olduğunu belirten Karatepe, "Birçok öğrenciniz size derdini açarak paylaşımda bulunuyor. Siz de buradan aldığınız eğitimle onların aile içindeki sorunları çözmesine yardım ederek hayırlı bir iş yapacaksınız" diye konuştu.
Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan da kursiyerleri tebrik ederek, sağlıklı toplumların var olması için bireylerin ve ailelerin bilinçlenmesi gerektiğini vurguladı.
Yapılan konuşmaların ardından programı başarıyla tamamlayan kadınlara sertifikaları verildi.