BOLU, () - ABANT İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörlüğü, Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan toplantı sırasındaki görüşmelerin sosyal medya aracılığıyla servis edilmesinin ulusal güvenliği yapılan bir saldırı olduğunu belirterek, saldırıyı kınadı.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü, Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan toplantı sırasındaki görüşmelerin sosyal medya aracılığıyla servis edilmesine tepki gösterdi. AİBÜ Rektörlüğü'nde yapılan yazılı açıklama şöyle:
"Dışişleri Bakanlığı gibi devletin en hassas güvenlik konularının ele alındığı bir mekânda gerçekleştirilen, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ulusal güvenliği ile dış politakısını ilgilendiren üst düzey ve çok gizli bir toplantının izlenerek, görüşmelerin internet üzerinden sosyal medya aracılığı ile servis edilmesi, ülkemizin ulusal güvenliğine ve bağımsızlığına yapılan açık ve kabul edilemez bir saldırıdır. Devletimizin ve milletimizin güvenliğine yönelik bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, faillerinin en kısa zamanda tespit edilerek ortaya çıkartılacağı ve hak ettikleri cezalara çarptırılacağına inanıyoruz."

MÇ(MÇ/AK)