SİVAS'ta oturan 33 yaşındaki Kadiriye Tatlısu, kendisine ait küçük atölyede ahşap oyma-süsleme ustası olarak hizmet veriyor. 
Kent merkezinde Atatürk Caddesi'nde küçük atolyesinde ahşap oymacılığı yapan Kadiriye Tatlısu Sivas Valiliği tarafından 2002 yılında açılan Avrupa Birliği destekli kursa katılarak başarı ile tamamladı. Kadiriye Tatlısu'nun, Türkiye'nin ilk sertifikalı ahşap oyma-süsleme ustası olduğu belirtildi. Küçük atölyesinde bir elinde keskisi diğer elinde tahta çekici ile ahşaba hayat veren ve 'Erkek işi' olarak bilinen bu mesleği başarıyla şekilde sürdüren Kadiriye Tatlısu, şöyle dedi:
"Bu mesleğe valiliğin düzenlemiş olduğu bir kurs bünyesinde başladım. İlk önceleri hobi amaçlı bu kursa katıldım. Bu işten o kadar çok zevk aldım ki bu sanatı meslek haline getirmeye başladım. Yaklaşık 9 yıldır bu işin içindeyim. Büyük bir zevkle yapıyorum."
Ahşap oymacılığının erkek işi olarak bilindiğini söyleyen Kadiriye Tatlısu, "Ben bu işi kadınların da yapabileceğinin bir göstergesiyim. İstedikten sonra her şey yapılır. Bu kadın ya da erkek olarak fark etmiyor. Yaptığım bazı işlerde güç isteyen kısımlar oluyor. Bu konuda da eşim bana yardımcı oluyor" diye konuştu.
"USTA NEREDE?" DİYE SORUYORLAR
Çok değişik tepkiler aldığını anlatan Tatlısu, şöyle devam etti:
"Dükkana müşteri geliyor. Beni içeride görünce 'Usta nerede' diye bana soruyor. Çünkü karşısındaki bayanın bunları yapabileceğini beklemiyor. Yapılacak işlere ilk başta güvenemiyorlar. Acaba yapabilir mi diyorlar. Sonuçta erkek gücü isteyen bir iş. Ama iş bittikten sonra çok mutlu olarak buradan ayrılıyorlar. Ben bu atölyemde tavan göbekleri, kapı, ayna, sütun gibi büyük objeler de çalışıyorum. Küçük olarak ise kalemlik, minyatür sazlar, yani ahşaba tasarlayabileceğiniz hayal edebileceğiniz her şeyi yapabiliyorum. Bu zaman kadar yaptığım hiç bir üründen şikayet almadım. Yaptığım eşyaların çoğu Türkiye geneli ile yurt dışına gidiyor."