Nezir GÜNEŞ- Kadir ÜRÜNDÜ/MARDİN, () - MARDİN'in ilk Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen bağımsız adaş Ahmet Türk, seçim zaferini Mardililerle birlikte kutladı. Belediye Melisi üyesi seçilen ve Başkan Vekili adayı Süryani Februniye Akyol ile birlikte halka hitap eden  Ahmet Türk, çoğulcu ve demokratik bir anlayışla halka hizmet edeceklerini belirterek, kendilerine oy veren vermeyen herkese teşekkür etti.
Mardin merkez Artuklu, 8 ilçe belediye başkanıyla birlikte Februniye Akyol ile birlikte Karayolları Parkı'nda toplanan yaklaşık 10 bin kişiye konuşan Ahmet Türk, Mardin'in farklı dil ve inançlardan insanları barındırdığını belirterek, halkları kucaklayacak bir yönetim anlayışı içerisinde olacaklarını söyledi. Çoğulcu ve demokratik bir anlayışla halka hizmet edeceklerini ifade eden Ahmet Türk, seçim döneminde verdikleri sözleri, hazırladıkları projeleri uygulayacaklarını, bu projelerin ışığında bütün halkları da kucaklayacaklarını belirterek, şöyle dedi:
"Kadim kent Mardin halkı, gerçekten de mücadelemize sahip çıktı, sizi kutluyorum ve bundan sonraki başarılarınızın devamını diliyorum. Biliyorum bu inancı, bu heyecanı, bu coşkuyla, mücadelemize selamlarımızı gönderiyorum. Bugün Kürdüyle, Arabıyla, Süryanisi, Mıhalemisi ile Türküyle birlikte ortak mücadelemizi geliştireceğiz. Biz zaten halkların kardeşliğini hep savunduk, bundan sonra da Arap'ı Kürt'ün üstünde görmeyiz, Kürt'ü Süryani'nin üzerinde görmeyeceğiz. Bütün halklarımızı kucaklayacağız ve burada demokratik halkların kardeşliğini inşa edeceğiz. Bütün gücümüzle, bütün birikimimizle ve bütün aklımızla halkımıza hizmet etmek için çalışacağız. Halkımızla birlikte kararlarımızı oluşturacağız ve burada demokratik çoğulcu ve katılımcı bir anlayışı gerçekleştireceğiz. Seçim döneminde ne söylediysek hepsini gerçekleştireceğiz, size söz veriyoruz bizim tek amacımız halkımıza hizmettir ve sizin hizmetkarınız olmaktır."
Süryani Februniye Akyol, "Bizi buraya siz layık gördünüz, sizlere teşekkür ediyorum ve Mardin'in tüm halklarına; Türklere, Süryanilere Araplara, Ermenilere, Ezidilere ve Alevilere tüm halklara söz veriyorum; bu güveninizi boşa çıkarmayacağız. Ben ve arkadaşlarım sizlere layık olmak için caba harcayacağız ve sizlere hizmet edeceğiz" dedi.

NG,KÜ(GG/ESM) (FOTOĞRAFLI)