İZMİR Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Piriştina, ölümünün 10. yıl dönümünde mezarı başında özlemle anıldı. Buca Belediye Başkanı CHP'li Levent Piriştina, ilk kez Babalar Günü'ne denk gelen ölüm yıldönümünde kızı Damla ile babasının fotoğrafına bakarken duygulandı. 6 yaşındaki Damla "Babalar Günün kutlu olsun, dedeciğim" diyerek, kabri başındaki vazoya kır çiçekleri koydu. Konuşmasını yaparken ağlayan Levent Piriştina'yı annesi teselli etti.
10 yıl önce kalp krizi sonucu yaşamını yitiren İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Piriştina, sevenleri tarafından Narlıdere Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. CHP'nin İzmirli belediye başkanlarının Eskişehir'de toplantıda olması nedeniyle katılamadıkları anma programına İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, oğlu Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, eşi Mine Piriştina, kızı Zeynep Piriştina Subaşı, damadı Süleyman Subaşı, torunu Damla Piriştina, ablası Mergim Gürmen, CHP'li il yöneticileri, belediye meclis üyeleri, gazeteciler ile yaklaşık 200 kişi katıldı.
Anma törenine bu kez Buca Belediye Başkanı olarak katılan Levent Piriştina, kızı Damla ile birlikte babasının mezarına kırmızı karanfil bıraktı ve kabri başındaki gülümseyen fotoğrafına bakarken kızına sarıldı. Levent Piriştina, Babalar Günü'ne denk gelen öyül yıldönüme nedeniyle çok duygulandığını belirtirken konuşmakta zorlandı. Ağlayan Piriştina, annesinin elini tutarak konuştu ve "10 yıl önce bu saatlerde evde bir söz vermiştik. Daima o sözlere layık olacağız. 10. yıl, bu özel güne denk geldi. İlk kez belediye bakanıyım, 10. yılda kabri başında Babalar Günü'nü kutluyoruz. İhmaller nedeniyle yitip giden Soma'da 301 babanın evladını da kucaklıyorum" dedi.
'İZLERİ SİLİNEMEZ'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, merhum Piriştina'nın bıraktığı izlerin İzmir'in silinemeyeceğini bellirterek, şunları söyledi:
"10 yıl geçti ancak dikkat ederseniz her şey yeni ve taze. Sanki aramızdaymış gibi. Her kula nasip olmayan bir yaşamla aramızda kaldı. Yine her kula nasip olmayan bir vedayla aramızdan ayrıldı. İzmir'in yaşadığı çok nadir bir cenaze töreniydi. Bu kadar güzel izler bırakmak da kolay değil. Herkes bir iz bırakır ancak Piriştina'nın bıraktığı iz, İzmir'i kucaklayan ve silinmeyecek bir iz. Böyle bir hizmet anlayışı herkese nasip olmaz. 10 yıl geçti oğlu Piriştina ilimizin en büyük ilçelerinden birinin başkanı. İnanıyorum ki sadece gördüklerini uygulasa o da büyük işler başarır. İzmirliler onu unutmadı ve unutmayacak."
Piriştina'nın ölümünden sonra açılan anı defterine küçük sporcuların yazdıkları notlar okundu, dualar edildikten sonra lokma döküldü.

FOTOĞRAFLI