CHP'nin eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'in 'Ergenekon terör örgütüne yardım ve yataklık' iddiasıyla Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı dava, özel yetkili mahkemelerin kapanmasıyla Erzincan'a alındı. Milletvekiliyken yerine getirdiği bir görev yüzündan sanık olduğunu söyleyen Ersin, "Bir tuzak ve kumpasın kurbanı oldum" dedi.
Erzincan'ın eski Başsavcısı İlhan Cihaner'in görevden alındığı dönemde TBMM İnsan Hakları Araştırma Komsiyonu üyesi sıfatıyla partisi tarafından görevlendirilerek bu kente giden CHP Milletvekili Ahmet Ersin'in 'Munzur' isimli gizli tanıkla görüşüp para dolu çantayı kendisine vermek istediği, bunun karşılığından ifadelerini değiştirmesini önerdiği iddiasıyla hakkında 'Ergenekon terör örgütüne yardım ve yataklık' iddiasıyla, Erzurum Özel Yetkili 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Seçimlerde yeniden aday gösterilmeyen, dokunulmazlığı ve milletvekilliği de giden Ersin davanın görüldüğü Erzurum'daki özel yetkili mahkeme ile İzmir arasında mekik dokudu. Ancak özel yetkili mahkemeler kapatılınca dava bu kez Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi'ne alındı. Ersin, önümüzdeki pazartesi günü ilk kez bu mahkemede yargıç heyeti önüne çıkacak. Kendisi de avukat olan ancak milletvekilliğinden sonra büro açmayan Ersin emekli maaşıyla iki kent arasında mekik dokurken yalnız bırakalmaktan da yakındı. Bu arada dosyanın Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilirken hakkındaki 'Ergenekon terör örgütüne yardım ve yataklık' suçlamasının, 'Ergenekon Terör Örgütü'ne üye olmak, rüşvet almak, vermek' şeklinde değiştiğini de öğrenen Ersin bir şok daha yaşadı.
Ersin, pazartesi günü bu kez Erzincan'da duruşmaya çıkacağını söylerken, "Gizli tanık 'Munzur'un ifadeleri ile sanık haline getirildim. Önce bir gizli tanık vardı, sonra üç gizli tanık ortaya çıktı. Gizli tanık Munzur'un ifadeleri dışında beni suçlayan hiçbir maddi delil yok. Ben görev yaptığım süre boyunca insan hakları ihlali olan Türkiye'nin dört bir yanında görev yaptım. Haksızlığa uğrayanın yanında oldum. Ama ne olduğunu araştırmak için partimce görevli gittiğim Erzincan'da otel lobisinde benimle birkaç dakika görüşen, sonradan da bu davada karşıma 'Munzur' diye çıkan kişinin ipe sapa gelmez suçmalarıyla mahkemelerde sürünüyorum. Benim Ergenekon'la, terör örgütüyle, rüşvetle ne işim olur? Kumpas ve tuzak bir dönem Türkiye'de geçer akçe oldu. Ben de bu tuzak ve kumpasın kurbanı oldum" dedi.

İÖ(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)