Tuncay BAYAR/AHLAT (Bitlis), () - BİTLİS’in Ahlat İlçesi Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, ilçede yaşanan su kesintilerinin nedeninin, sık sık yaşanan elektrik kesintileri olduğunu söyledi.
Ahlat Belediye Başkanı AK Partili Çoban, makamında basın toplantısı düzenleyerek  açıklamalarda bulundu. Yaşanan elektrik sorununun çözümü için belediyenin de içinde bulunacağı bir komisyon kurulmasının, sorunun çözümü için faydalı olacağını anlatan Çoban şöyle konuştu:
"İlçemizin içme suyu olduğu gibi motorbotlarla verilmektedir. Tabi böyle olunca da elektrik enerji giderleri ciddi olan bir durumla karşı karşıyayız. Ancak belediye bütçesinin böyle bir enerji giderine cevap veremeyeceği de ortadadır. Tabii gayrimenkullerimiz var. Kamu alacaklarımız var. Biz bunlarla özellikle de şu an VEDAŞ bünyesinde bulunan enerji şirketinin Ahlat’ta elektrik kesintisiyle Ramazan’da vatandaşımızı olumsuz etkilemesinden rahatsızız. Bu konular bir komisyon çalışması yapılarak ve belediyelerin de şartları göz önünde bulundurularak çalışma yapılmalıdır. Bu sorunlar sürekli karşımızda olan konulardır. Bir taraftan VEDAŞ yetkililerine hem tepkimizi dile getiriyoruz, hem de bu konu çözülecekse bir komisyon kurulsun. Bizi de çağırsınlar. Elimizden geleni yapalım. İlçe halkını bu mübarek ayda böylesine sorunlarla rahatsız etmesinler. Su kesintileri tamamen elektriğe bağlıdır."

FOTOĞRAFLI