Nurcan KIRCALI / İstanbul, () ŞİLE'nin tatilcilerin büyük ilgi gösterdiği Ağva Mahallesi'ndeki Turizm Enformasyon Bürosu Şile Kaymakamı Salih Yüce ve Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu'nun da katıldığı törenle açıldı.

Yöredeki turizmcilerin kendi imkanlarıyla inşa ettiği büronun açılışında konuşan Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, "Turizm sektör olarak bugün otelcisi pansiyoncusu esnafı ayırmadan hepsi bir bütün. Bunu başardığımız anda da turizm kültürünü yakalamış olacağız. Sadece konaklamayla iştigal eden değil lokantasında köfte ikram edenin de turizmci olduğunu hatırlaması lazım. Turizimcinin kendinden bu enformasyon hizmetini ben bu işi yapacağım demesi çok doğru. İkinci olarak da mekanı inşa ettiğiniz için tebrik ediyorum. Her türlü desteğe devam edeceğiz" dedi.

"İLÇEYE TURİZM MÜDÜRÜ VE MEMUR ATANMALI"

Şile Kaymakamı Salih Yüce de açılan büroya memur atanmamasından yakınarak şunları söyledi: "Buraya geleli 9 ay oldu. Şile kahverengi tabelalı bir ilçemiz, yöremiz. Kahverengi tabelanın manası burası turizm bölgesi demektir. Ancak malesef turizm enformasyon memurları atayamamamız büyük bir eksikliktir. Bunu söylerken kendime de tenkit olarak söylüyorum. Çünkü devletin buradaki en üst yetkilisi benim. Bu konuyu ben buradan gidene kadar eğer sonuçlanmazsa her turizmle ilgili konuşmamda zikredeceğim taki ilçemize ilçe turizm müdürü ve turizm enformasyon memurları atanana kadar" Konuşmaların ardından açılış kurdelası kesildi.

NK(CT)(FOTOĞRAF)