AĞRI, () - AĞRI'da bir partinin düzenlediği miting sonrası bayrağa saygısızlık eden 3 genç polis tarafından gözaltına alındı.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 10 Mart 2014 Pazartesi günü düzenlenen seçim mitingi sonrasında bazı şahısların Türk Bayrağına hakaret içeren davranışlarda bulunduğu yönünde haberler bulunulduğu anımsatıldı. Açıklamaya göre, miting sonrası alanın temizlenmesi işlerinde kusuru bulunanlar ile Türk Bayrağı'na kasti olarak saygısızlık yapan kişiler hakkında Bayrak Kanunu'na Muhalefet'ten inceleme ve soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, bayrağa hakaret olayının faili olduğu anlaşılan İ.A. (19), A.A. (18) ve İ.A. (17) gözaltına alındı. Çeşitli suçlardan suç kaydı bulunan ve gözaltına alınan 3 şüpheli, adliyeye sevk edildi.
Valilik açıklamasında, 'Milli birliğimizin, bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin simgesi olan şanlı bayrağımıza karşı yapılan hiçbir saygısızlığa ve kanunsuzluğa müsamaha gösterilemez' denildi.
Öte yandan Belediye Başkanı Hasan Arslan da alanın temizlik işinde çalışan taşeron firmaya ait personelin iş hakları askıya alındığını bildirdi. Başkan Arslan, "Provokasyon niteliğinde kasıtlı olarak ayaklarını silen kişileri kınıyoruz" dedi.
Cumhuriyet Savcılığı, 'adli kontrol uygulanması' için 3 şüpheliyi nöbetçi mahkemeye sevk etti. Mahkeme, haftada 1 imza atmak koşulu ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

AU (KS/RT) (FOTOĞRAFLI)