GÜNEY Koreli 3 üniversite öğrencisi, sosyal paylaşım siteleri üzerinden tanıştıkları arkadaşlarını görmek ve kenti tanımak için Ağrı'ya geldi.
İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde düzenlenen tanışma gecesinde Güney Koreli öğrenciler piknik tüpünde hazırladıkları geleneksel tatlıları olan Dal-go-na'yı Türk arkadaşlarına ikram ettiler. Güney Koreli öğrenciler Heo Piani, Çua Young ve Suhii Naility Ağrı'da gördükleri ilgiden memnun kaldıklarını söyledi. Türk halkını çok sevdiklerini anlatan öğrencilerden Çua Young, "Ağrı'daki öğrencilerle geçen yıl sosyal paylaşım sitesinden tanıştık. Kamerada birbirimizi görüyor ve fotoğraflarımıza bakıyorduk. Sonunda 3 arkadaş Ağrı'ya gelmeye karar verdik. Bunu Ağrı'daki arkadaşlara söylediğimizde onlar da çok sevindi. Arkadaşlarımızla burada olmaktan sonra derece mutluyuz" dedi.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 2'nci sınıf öğrencisi Mustafa Güney, "Güney Koreli arkadaşlarımıza kaldıkları bir hafta içinde iyi bir ev sahipliği yaptık. Başka kültürleri, başka insanları tanımak çok güzel. Onlar da bizi ülkelerine davet etti. Umarım biz de konuk arkadaşları Güney Kore'de ziyaret ederiz" diye konuştu.