Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - MARMARA Denizi’nde, sardalya için atılan ağlara 320 kilogram ağırlığında dev vatoz balığı takıldı. 3 metre 12 santimetre boyundaki dev balık, Bursa’da sergilendiği balıkçıda büyük ilgi gördü.
Marmara Denizi’nin Çanakkale açıklarında dün gece sardalya avına çıkan Bursalı balıkçıların ağlarına benzerlerine az rastlanan uzun kuyruklu 3 metre 12 santim uzunluğunda 320 kilo ağırlığında devasa büyüklükte vatoz balığı takıldı. Genellikle Akdeniz ve Ege denizlerinde küçük boylarına rastlanan, büyük boyları ise okyanuslarda görülen uzun kuyruklu vatoz türünün Marmara Denizi’nde çıkması balıkçıları şaşırttı.
Uzun kuyruklu vatoz balığı tezgahında sergileyen balıkçı Ömer Kocaman "Bu büyüklükteki bir vatoz balığına Marmara’da rastlanılması normal değil ama iklim değişiklikleri bunun bir nedeni olabilir. Son 10 yılda denizlerimizde bu büyüklükte bir vatoz balığı ilk defa çıktı, bu balığı tezgahımızda sergiledikten sonra inceleme yapılmak üzere İstanbul Su Ürünleri Araştırma Merkezi’ne göndereceğiz" dedi.
Balıkçı tezgahının yanında forklilfte asılı halde sergilenen vatoz balığını ile bir çok kişi hatıra fotoğrafı çektirdi.

HT(FK/ESM) (FOTOĞRAFLI)