Sebile ÇETİN/BURSA, () - TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Ahmet Ağlan, Türkiye’nin gerçeği olan depremin unutularak, okullarda sadece şiir ve kompozisyonlarla hatırlandığını söyledi.
Türkiye’nin deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Ahmet Ağlan, 1- 7 Mart tarihleri arasında yapılan Deprem Haftası nedeniyle Akademik Odalar Yerleşkesi'nde basın toplantısı yaptı. Deprem ile ilgili hazırlanan tüm raporların raflarda tozlanmaya bırakıldığını öne süren Ağlan, gündemde olması için düzenlenen 'Deprem Haftası'nın amacına uygun etkinliklerle gerçekleştirilmediğini savundu.
Toplumsal hafızanın canlandırılması gerektiğini ifade eden Ahmet Ağlan, "Deprem ve afet bilincinin oluşması, eğitim sisteminin içinde korunmanın yollarının anlatılması, zararların azaltılması, engellenmesi ve bunların devlet politikası haline gelmesi gerekirken, deprem bu gün bazı okullarda şiirle kompozisyonla hatırlanan bir konu haline dönüştü. Bu yıl deprem haftası etkinliklerinden bahsedemiyoruz. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın 'Afet' kısmı terk edilmiş durumda" diye konuştu.

SÇ(FK/ESM) (FOTOĞRAFLI)