ANADOLU Gençlik Derneği (AGD) Sivas Şubesi üyeleri, Filistin, Suriye, Irak, Afganistan, Pakistan ve Doğu Türkistan'da çatışmalarda yaşamını yitirenler için ikindi namazında sonra gıyabi cenaze namazı kıldı. Ardından basın açıklaması yapan grup, İsrail'e tepki gösterdi.
AGD Sivas Şubesi üyeleri ikindi namazında tarihi Kale Cami'nde bir araya geldi. Yaklaşık 250 kişilik grup, namaz sonrasında Filistin, Suriye, Irak, Afganistan, Pakistan ve Doğu Türkistan'da yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazdan sonra 'Hamas'a selam direnişe devam' yazılı pankart açan grup, 'Kahrolsun İsrail' sloganları atarak kent meydanına yürüdü. Burada Kuran okunduktan sonra AGD Sivas Şubesi Başkanı Bülent Şimşek basın açıklaması yaptı. Ramazan ayını ve bayramı, kan ve gözyaşı içerisinde geride bıraktıklarını belirten Şimşek, "Birleşmiş Milletler'de veto gücü olan beşli çetenin mensuplarında Çin, Doğu Türkistan'da her gün Müslüman kanı akıtmaya devam ediyor. Doğu Türkistan'da yaşayan 45 milyon Müslüman, sadece Müslüman oldukları için Çin hükümeti tarafından yok edilmek isteniyor. Suriye ve Irak'ta tamamen ABD ve İsrail hesabına çalışan bir takım örgütlerin vahşeti sürüyor. Afganistan'da, Pakistan'da ABD'nin insansız hava araçları marifetiyle işlediği cinayetler son bulmuş değil. Diğer taraftan küresel terör örgütü İsrail, toprak işgaline ve vahşete devam ediyor. İsrail'in 8 Temmuz'dan itibaren şiddetini artırarak sürdürdüğü saldırılarda şehit olan Müslümanların sayısı iki bine yaklaştı. Biz inanıyoruz ki, Ramazan ayını ve bayramı kana bulayan İsrail, en kısa zamanda hem tarihten hem de haritadan sökülüp atılacaktır" dedi.
Açıklamanın ardından dünyanın birçok bölgesinde zulüm altında olan Müslümanlar için dua edildi. Grup daha sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI