SAMSUN Büyükşehir Belediyesi tarafından İstiklal Caddesi'nin 'Cadde AVM'ye dönüştürülmesi için yapılan altyapı ve üstyapı iyileştirme çalışmaları sırasında cadde üzerinde bulunan ağaçlar ekipler tarafından titizlikle yerinden söküldü. Ağaçların sökülmesi çevredekiler tarafından  merakla takip edilerek cep telefonlarıyla görüntülendi.
Belediye Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Nisan ayı başında başlayan ve yaklaşık 3 ay sürmesi planlanan İstiklal Caddesi'nde yapılacak çalışmalar yoğun olarak devam ediyor. Trafiğe kapıtılarak 'Cadde AVM' yapılacak olan bölgede altyapı ve üstyapı çalışmaları sırasında cadde güzergahında bulunan ağaçlar da ekipler tarafından  yerlerinden sökülerek götürüldü. 
Ağaçların sökülmesi sırasında bazı kişiler de bu işlemi takip edip cep telefonlarıyla görüntüledi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürü Soner Soydaş, İstiklal Caddesi üzerinde bulunan at kestanesi, manolya ve palmiye ağaçlarının bulundukları yerde kök gelişimi açısından yeterli alana sahip olmadıklarını belirterek, şöyle dedi:
"Burada şu anda altyapı kuruluşları çalışmalara başladı. Bu çalışmalar sırasında da bu ağaçların kökleri yeterli alan olmadığından ve derine inmediğinden ayakta kalma şansı olmayacaktır. Bu durumda ağaçların hem yıkılma tehlikesi hem de zaten sağlıklı büyüme ve gelişme imkanı bulunmadığından başka bir alana taşınması zorunlu hale gelmiştir. Buradan ağaç nakil araçlarımız aracılığı ile sökülen ağaçlar hiçbir zarar görmeden Batıpark Mevkii'nde tanzim edilen yeni alana dikilecektir."
Yaklaşık 3 ay sürecek çalışmalar kapsamında cadde üzerindeki altyapı, tretuarlar ve estetik görüntüleri yok eden şehir mobilyaları dahil yer şeyin değişeceği, güzergah üzerindeki tüm binaların dış cepheleri mantolama ile yenileneceği, araç trafiğine tamamen kapatılacak olan güzergah 'Cadde AVM' adı altında alışveriş koridoru haline getirileceği belirtildi. 

YK(MS/İD) (FOTOĞRAFLI)