Vehbi SARIHAN/SARIGÖL (Manisa), () - MANİSA'nın Sarıgöl İlçesi'nde, 63 yaşındaki Halil Kocaaslan, üzüm bağındaki palamut ağacına 3 yıl önce yaptırdığı 10 metrekarelik ahşap eve, paratoner taktırdı.
Çiftçi Halil Kocaaslan, daha serin olacağını düşünerek, Dadağlı Mahallesi'ndeki bağındaki yaşlı çınar ağacının dalları arasına 'ağaçkondu' yaptırdı. Yazın, üzüm sezonu boyunca üç ay, 58 yaşındaki eşi Emine Kocaaslan ile içini nostaljik şekilde döşedikleri bu evde kaldıklarını belirten Kocaaslan, misafirlerini de burada ağırladıklarını söyledi. Doğayla içiçe bir ortamdaki evin herkesin ilgisin çektiğini belirten Kocaaslan, "Elektriğimiz var. Merdiven yaptırdık, böylece eve kolayca girip, çıkabiliyoruz. Oldukça serin olduğu için özellikle yazın rahatça kalınabiliyor. Sabahları ise çok güzel öten kuşların sesleriyle uyanıyoruz" dedi.
Ağaç üzerinde olan eve yıldırım düşme riski yüksek olduğu için, önlem olarak 1000 lira harcayarak paratoner taktırdığını belirten Kocaaslan, "İleriki günlerde ağaçkondumun çeşitli yerlerine güvenlik kamerası da taktıracağım" dedi.

FOTOĞRAFLI