Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR'da Soma faciası nedeniyle düzenlenen protesto eyleminde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve facianın diğer sorumlularının istifa etmesi istendi.
Afyonkarahisar'da sendika, siyasi parti temsilcisi ve kitle örgütleri yöneticileri ile üyelerinden oluşan yaklaşık 150 kişilik bir grup, Bankalar Caddesi'ndeki PTT şubesi önünde toplanarak Soma'da madencilerin yaşamına neden olan faciayı protesto eden basın açıklaması düzenledi.
Eyleme Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, KESK İl Temsilcisi Hüdaverdi Kılınç, Eğitim-İş Afyonkarahisar Şube Başkanı Ümit Kılçar, Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege ile MHP İl Başkanı Aziz Aslan, CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı da katıldı.
AFET DEĞİL RİSK YÖNETEN YAKLAŞIM
Grup adına konuşan demiryolu işçisi Kadir Ulupınar, "Soma'daki facia, Mersin-Akkuyu'da ve Sinop'ta yaşanabilecek olası bir nükleer santral faciasında ne kadar büyük bir felaketle karşı karşıya kalabileceğimizi de göstermektedir. Artık afet yöneten değil riski yöneten bir yaklaşımın, ülkemizin her köşesinde bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir" dedi.
İşyerlerinde insanı ve iş güvenliğini ön plana alan anlayışın yerleştirilmesi gerektiğini dile getiren Ulupınar, "Cinayetlerin sorumluları, işyerinde gerekli tedbirleri almayan işverenler, yasal düzenlemeleri ve ikincil mevzuatları olması gerektiği gibi hazırlamayanlar ve gerekli denetimleri yapmayan bakanlıklardır. Bizler bu cinayetin sorumlusu olarak düşündüğümüz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız başta olmak üzere tüm sorumluları istifaya davet ediyoruz" diye konuştu.

MA(SU/AK) (FOTOĞRAFLI)