AFYONKARAHİSAR’da Ahmet Uludere'nin kullandığı otobüsün Bekir Üyümez yönetimindeki otomobille çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Otomobilde çiftin çocuklarının da bulunduğu iddiası üzerine kurtarma ekipleri uzun süre araç içinde ve olay yerinde çocuk aradı.
Afyonkarahisar-İzmir Karayolu Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kavşağı’ndaki kaza, saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Kent merkezine doğru giden Ahmet Uludere idaresindeki 34 AN 0043 plakalı yolcu otobüsü, hastane kavşağında 28 yaşındaki Bekir Üyümez yönetimindeki 03 UU 188 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, otomobil sürücüsü Üyümez ile araçtaki eşi 25 yaşındaki Tuğba Üyümez yaralandı. Yaklaşık 10 metre sürüklenen otomobilde sıkışan Tuğba Üyümez, Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekipleri ile Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından çıkarıldı. Ambulansla AKÜ Ahmet Necdet Sezer Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen yaralılardan Tuğba Üyümez, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bekir Üyümez'in tedavisi ise aynı hastanede devam ediyor.
Kazanın ardından otomobilde bir de çocuk olduğu iddiaları üzerine, ekipler araç içinde ve altında çocuğu aramaya başladı. Kazanın olduğu alanlar, refüj üzerindeki çalılıklar ve otomobilin altında arama yapıldı. Polisin, aile üyeleriyle görüşmesi üzerine, çocuğun kaza anında araçta olmadığı, bir yakınında olduğu anlaşılınca arama çalışmalarına son verildi. Kazadan yara almadan kurtulan otobüs şoförü Ahmet Uludere ise gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.