Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR'da belediyeye ait araçlarla oy çuvalları taşındığı iddiası üzerine tutanak tutuldu. MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya ile partili yöneticiler, İl Seçim Kurulu'na 'oyların Ak Partili belediyeye ait araçlarla taşındığı, bu araçlarda güvenlik görevlisi olmadığı' şikayetinde bulundu.
Afyonkarahisar'da MHP'li bir grup, 03 UV 452 plakalı belediyeye ait araçla oy pusulası taşındığını görüntüledi. Konuyu MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya'ya ileten grubun ihbarı üzerine, Çetinkaya adliyeye geldi. Çetinkaya'nın adliyeye geldiği sırada, belediyeye ait logolu 03 UC 287 plakalı araçla oy pusulası getirildiği belirtildi.
Oy pusulalarının adliyeye taşınması kameralara da yansıdı. Oy pusulalarının Ak Partili belediyeye ait araçla taşındığı iddiası üzerine MHP adayı Çetinkaya, MHP MYK Üyesi Mehmet Parsak ve İl Başkanı Aziz Aslan ile il yönetimi üyeleri, Afyonkarahisar İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Elvan Kaplan'a başvurdu. Gazetecilerin kameralarına yansıyan görüntüler izlendikten sonra, adliyenin güvenlik kamerası görüntüleri incelenmeye başlandı.
Ayrıca bazı sandık kurulu başkanlarının, seçim torbalarını sandık kurullarında değil adliyede mühürlediği iddia edildi. MHP yöneticileri, bir seçim kurulu başkanının adliye içinde mühürlediğini öne sürerek, bu durumu da Hakim Elvan Kaplan'a iletti. Adliyede mühürleme işlemiyle ilgili tutanak tutuldu.
Olaylar üzerine Afyonkarahisar Adliyesi'nde gerginlik meydana geldi. Sandıkları teslim etmeye gelen görevliler, il seçim kurulu görevlileri ile tartıştı, arbede çıktı ve adliye önünde güvenlik önlemi alan polis içeriye girdi.
MA(SU/SSA) (FOTOĞRAFLI)