Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR Müftüsü Burhan İşleyen, Ortadoğu'da yaşanan iç savaşa işaret ederek, "Ateş topu etrafımızda. Huzursuz insanların bir kısmı 'Allahu ekber' diyerek birbirlerini kesiyor, öldürüyor. İslam dünyası olarak dökülüyoruz" dedi.
Afyonkarahisar'da Ramazan ayı dolayısıyla Ensar Vakıf tarafından tarihi Gedik Ahmet Paşa Medresesi'nde 'Ramazan'da İkindi Sohbetleri' düzenlendi. Bu yıl 2'ncisi düzenlenen programın ilk gün konukları Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşleyen oldu.
Ramazan ayının sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde geçerek bayrama kavuşma temennisinde bulunan Vali Güner, yardımlaşmanın önemine değindi.
Müftü Burhan İşleyen ise Kuran-ı Kerim'i okumanın ve anlamının önemini anlattı. Kuran-ı Kerim'in her gün camilerde, televizyonda okunduğunu ve binlerce Müslüman tarafından takip edildiğini kaydeden İşleyen, "Biz gerçekten Kuran-ı Kerim'i okuyor muyuz? 100 milyonlarca hafızın olduğu bir dünyada Kuran'ın en temel prensipleri, Kur'an'ın öngördüğü en basitinden en zoruna kadar bütün ahlaki öğretiler ayaklar altında kalabilir? Nasıl Kur'an okumak ki bu Kuran raftan hayatımıza inmiyor. O halde bizim 'Kuran-ı Kerim okuyor muyuz?' sorusunun içini doldurma çabası göstermemiz gerekir" dedi.
'ALLAHU EKBER DİYEREK İNSANLAR BİRBİRİNİ ÖLDÜRÜYOR'
Suriye, Irak başta olmak üzere Ortadoğu'da yaşanan iç savaşa da değinen İşleyen, İslam dünyasının her yerinde gözyaşının hakim olduğunu söyledi. İslam dünyası ve Müslümanların hatayı kendilerinde araması gerektiğine değinen Müftü İşleyen, "Dökülüyoruz, İslam dünyası olarak dökülüyoruz. Ramazanın ilk gününde böyle bir konuşma yapmam doğru değil belki ama dökülüyoruz. 'Şair Bahtiyar Vahapzade, 'Nerde tüten bir ocak görsem, orada yanan bir Müslüman var' diyor. Evet, ateş topu etrafımızda. Huzursuz insanların bir kısmı Allahu Ekber diyerek birbirlerini kesiyor, öldürüyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI