AFYONKARAHİSAR Devlet Hastanesi yöneticisi Hasan Arslan, ikinci basamak olan hastanelerinin 'eğitim ve araştırma hastanesi' özelliklerini taşıdığını, ancak şehrin nüfusunun 750 binin altında olması dolayısıyla bu unvanı kullanamadıklarını söyledi.
Hastane yöneticisi Hasan Arslan, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nin özellikleri bakımından Türkiye'deki 7 binadan birine sahip olduğunu, kendilerinin kullanamamasına rağmen aynı özelliklerdeki hastanelerin 'eğitim ve araştırma hastanesi' unvanını kullandığını dile getirdi.
Arslan, "Afyonkarahisar Devlet Hastanesi büyük bir hastane. Türkiye'de benzer özelliklerde 7 hastane var diye biliyorum. Diğer hastanelerin tümü eğitim ve araştırma hastanesi. Bizim hastanemiz ise ikinci basamak hastane. Araştırdığımızda 750 binin altında nüfusu olan illerde bir eğitim ve araştırma hastanesi olduğunu öğrendik. Sağlık Bakanlığı ikinci eğitim ve araştırma hastanesini aynı şehirde uygun görmediği için, hastanemiz ikinci basamak hastane olarak hizmet vermeye devam ediyor" dedi. Arslan, yönetmeliğin değişmesi ya da Afyonkarahisar'ın büyükşehir olması halinde eğitim ve araştırma hastanesine dönüşme hakkına sahip olduklarını sözlerine ekledi. (FOTOĞRAFLI)