Sıtkı GÖNEN/AFŞİN (Kahramanmaraş), () - KAHRAMANMARAŞ'ın Afşin İlçesi'nde, belediye tarafından 10 dönüm arazi üzerine kurulan Rabia Parkı törenle açıldı.
Afşin Belediyesi tarafından Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde 10 dönüm arazi üzerine kurulan parkın açılışına; Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Fatih Güven, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Afşin Belediye Başkanı Fatih Güven, parkın hayırlı olmasını dileyerek, şunları kaydetti:
"Mısır’da cunta yönetiminin, halkına ateş açmayı göze alacak kadar canavarlaşması sonucunda binlerce insan can verdi. Çocuk, genç, yaşlı demeden üzerlerine silahlarla saldırdılar. Tek amaçları demokratik bir hayat yaşamak olan, bundan başka inançlarını hür bir şekilde yaşamak olan Mısır halkına, Müslüman kardeşlerimize bunu da çok gördüler. Tıpkı tarihteki diğer cuntacılar gibi onlarda halklarının üzerlerine tanklarla, toplarla, kurşunlarla saldırdılar ve birçok masumu şehit ettiler. İşte o meydan, en önemli meydanlardan biri olan Rabiatul Adeviyye Meydanı'ydı. Direnişin sembolüydü. Biz de o hadiseye sessiz kalamazdık. Zira bizim Peygamberimiz Hz. Muhammed diyor ki 'Dünyanın bir ucundaki Müslüman'ın ayağına batan dikenden öbür ucundaki Müslüman mesuldür.' Biz de Afşin Belediyesi olarak buraya yapmayı planladığımız parka mahallelinin de ortak isteği üzerine Rabia Parkı adını verdik. İşte Rabia Parkı’nı bugün, bu güzel günde o mübarek insanların ve mübarek şehitlerin ruhunu şad edecek şekilde açıyoruz. Allah hayırlı, uğurlu etsin."
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi ve park gezildi.

FOTOĞRAFLI