AFRİN harekatının 10. gününde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ilerleyişi hız kazandı. Burseya Dağı'nı ele geçiren TSK karşısında terör örgütü YPG artık tutunamıyor. Hızla çözülen YPG kaçmaya başlarken bugün kritik önemdeki bir dağ daha ele geçirildi. Böylece Afrin’in 5 beldesinde 13’ü köy, 1’i köy altı yerleşim ve 5'i stratejik tepe olmak üzere toplam 19 nokta örgütten kurtarılmış oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri öldürülen terörist sayısını da açıkladı. İşte Afrin'den gelen son haberler;

FLAŞBİR TEPE DAHA ALINDI
Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahları Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Afrin'in batısında gerçekleştirdiği operasyonda stratejik önemdeki 915. Tepe ele geçirildi. Afrin'in batısındaki Racu belde merkezinin güneyindeki 915. Tepe'ye sabah saatlerinde operasyon başlatılmıştı. Operasyon sayesinde belde çevresinde terör örgütü PYD/PKK'ya karşı tüm hakim noktalar kontrol altına alındı. 

FLAŞKOMUTAN BURSEYA DAĞI'NDA
Kritik önemdeki Burseye Dağı, havadan ve karadan bombardımanın ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu kontrolüne geçtikten sonra hakim tepeleri çıkan Mehmetçik, üs bölgesi oluşturmaya başladı. Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan ile 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'in de dün ele geçirilen Burseye Dağı'nda incelemelerde bulunduğu öğrenildi. 
Operasyonu başından beri sahada yöneten komutan olan Korgeneral Temel'in bu ziyareti operasyonun gidişatı açısından büyük önem taşıyor.

REYHANLI'DAN ATIŞ : Hatay'ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçeleri karşısındaki terör mevzileri, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait savaş uçakları, helikopterler ve topçu birliklerince vuruluyor. Savaş uçaklarının sınır hattındaki uçuşu sürerken sınır ötesindeki bazı noktalardan dumanlar yükseliyor. Öte yandan, teröristlerden temizlenen Reyhanlı ilçesi karşısında sınırın sıfırındaki El Hamam  köyü merkezine teröristlerce top atışı yapıldığı görüldü.

Teröristlerin revirlerine bakın tünelden çıkan onlarca...
Teröristlerin revirlerine bakın tünelden çıkan onlarca...Teröristlerin revirlerine bakın tünelden çıkan onlarca...Teröristlerin revirlerine bakın tünelden çıkan onlarca...
HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN
8 TANK VE 12 ZIRHLI BURSEYA DAĞI'NDA : BBC muhabiri Riam Dalati, bu sabah Burseya Dağı'na sekiz tank ve 12 zırhlı aracın sevk edildiğini bildiriyor. Türk ordusu tepeye bir kule inşa etmeye başladı. Kule bittiğinde yaklaşık sekiz kilometre çapındaki alan kuş bakışı görülebilecek. Dalati'nin paylaştığı bilgiden dakikalar sonra haber ajansları Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçen zırhlı araçların fotoğraflarını servis etti.

SIZMA GİRİŞİMİ : İhlas Haber Ajansı: Dün el değiştiren Burseya Dağı'na gece saatlerinde sızmaya çalışan teröristler yakalandı.

SAYI597 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 597 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay'dan yapılan açıklamaya göre, TSK'nın Zeytin Dalı Harekatı kapsamında gece boyunca gerçekleştirdiği hava harekatında, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a ait 44 hedef imha edildi.