ÜLKELERİNDEKİ savaş nedeniyle kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Birleşmiş Milletler tarafından Erzincan’a yerleştirilen Afganlı bir ailenin yaşadığı dram yürek burkuyor.
Epilepsi hastası 4 aylık hamile eşi 26 yaşındaki Zarfhouna Yusufi'yi 8 ay önce kaybeden 45 yaşındaki EID Mohammad Shujaeı, çocuklarına hem annelik hem babalık yapıyor. Halitpaşa Caddesindeki bir apartmanın bodrum katında 9, 7 ve 4 yaşındaki çocuklarına her ay Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan aldığı 200 lira ile bakmaya çalışan EID Mohammad Shujaeı, vatandaşların yardımıyla geçiniyor. EID Mohammad Shujaeı, "Ülkemizdeki savaştan kaçarak 2012 yılının eylül ayında Türkiye'ye geldik. Eşim ölünce 3 çocukla ortada kaldım. Onlara hem analık hem de babalık yapıyorum. 2 kızım ve bir oğlumla çok zor şartlarda yaşıyoruz. Daha iyi bir evde, iyi şartlarda çocuklarımı yetiştirmek istiyorum" dedi.
Evin en büyük çocuğu ilkokul ikinci sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Perise Shujaeı, annelerini çok özlediklerini söyledi. Babalarının üzülmemesi için ondan hiçbir şey istemediklerini  belirten Perise Shujaei, "Umarım okuldaki arkadaşlarım gibi bizim de güzel bir yaşantımız olur" diye konuştu.
RD(KS/COŞ) (FOTOĞRAFLI)