Yusuf YAVUZ/ İZMİR, () - AFGANİSTAN'da, 3 Türk'ün hayatını kaybettiği saldırıda yaralı olarak kurtulan Ahmet Şahinoğlu, Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçak ile İzmir'e getirildi.
Nangharhar vilayetinde geçen 2 Haziran günü bir Türk inşaat firmasının çalışanlarını taşıyan aracın geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlendi. Bombalı düzeneğin uzaktan kumandayla patlatıldığı saldırıda proje müdürü Fuat Taş, Ümit Ünal, Halil Gül isimli 3 Türk vatandaşı hayatını kaybetmişti. Tekniker Ahmet Şahinoğlu (48) yaralanmıştı. Saldırının ardından Amerikan Hastanesi'nde tedavi gören Şahinoğlu, Sağlık Bakanlığı’na bağlı ambulans uçakla Adnan Menderes Havalimanı'na getirildi. Ailesi Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yaşayan Ahmet Şahinoğlu ambulansla, tedavisinin devam edeceği Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. İki çocuk babası Şahinoğlu'nun sedyeyle hastaneye girişi sırasında, bazı yakınları gözyaşlarını tutamadı.
Saldırıda yaralanan Ahmet Şahinoğlu’nun kardeşi Nevzat Şahinoğlu, gazetecilere açıklamasında, Afganistan'da mekanik ekip başı olarak çalışan abisinin konuşabildiğini ve kendisine 'iyiyim' dediğini ilk aldıkları bilgilere göre tedavisinin 4 gün daha devam edeceğini söyledi. Nevzat Şahinoğlu, "Afganistan'a çalışmaya gittiği için korku vardı, ama ekmek parası getirmek için çalışmaya gitti. 8 yıldır yurtdışına çalışmaya gidiyor. Afganistan'da da 8 aydır çalışıyor. 4 ay önce izne gelmişti. Kurban Bayramı'nda yine gelecekti. Bende bir süre Afganistan'da çalıştım, ağabeyimi gitmemesi için uyardım. Daha öncede Libya’da 2011 yılında çıkan iç karışıklık sırasında da Libya'dan çalışıyordu. Deniz yoluyla Türkiye'ye getirilmişti" dedi.
Ahmet Şahinoğlu'nun, Ayvalık’ta bir firmanın distribütörlüğünü yaptığı, vergi borcu nedeniyle işlerinin bozulduğu öğrenildi. Şahinoğlu'nun borcunu ödeyebilmek için yurtdışına çalışmaya gittiği öğrenildi. 

YY (RT) (FOTOĞRAFLI)