Demet ÖZTÜRK/KAYSERİ, () - AFGANİSTAN’ın doğusundaki Nangerahar kentinde Türk mühendis ve işçilerini taşıyan araca yönelik intihar saldırısında hayatını kaybeden Kayserili inşaat işçisi 51 yaşındaki Halil Gül'ün cenazesi gözyaşları anasında toprağa verildi.
Evli ve 7 çocuk babası Halil Gül'ün cenazesi Afganistan’dan dün akşam memleketi Kayseri’ye getirildi. Yakınları tarafından Kayseri Eğitim Araştırma Hastanesi morgundan bu sabah alınan cenaze, Bünyan İlçesi'nin Karatay Mahallesi'ndeki evine getirildi. Cenazenin gelişiyle birlikte mahalleden ağıtlar yükseldi. Türk bayrağı asılan cenaze evinde yakınları ve komşuları Halil Gül için göz yaşı döktü. Cenaze aracındaki tabuta sarılan eşi Gülsen ve kızı Zarife fenalık geçirirken sağlık ekipleri müdahale etti.
Halil Gül’ün cenaze namazı cuma namazının ardından köy meydanında kılındı. Cenaze namazına Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Uysal, Bünyan Kaymakamı Engin Aksakal ve yakınlarıyla mahalleli katıldı. Halil Gül’ün tek oğlu 15 yaşındaki Mustafa da saf tutarak babasının cenaze namazını kıldı.
Afganistan’a 4 ay önce çalışmaya giden Halil Gül’ün ablası Nevrez Atanmış ağıtlar yakarken eşi Gülsen de “Aslanım, kara kaküllüm. Bizim için oralara gittin de başına bu geldi” diye ağladı. Ayakta durmakta güçlük çeken annesi Şerife Gül de ‘Yakışıklı oğlum, çalışkan oğlum. Keşke ben öleydim de bu acıyı yaşamayaydım” diye göz yaşı döktü.
Halil Gül’ün Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınarak mahalle mezarlığında aile kabristanına defnedildi.

DÖ(OE/ESM) (FOTOĞRAFLI)