Demet ÖZTÜRK/KAYSERİ,() - AFGANİSTAN'ın doğusundaki Nangarhar kentindeki intihar saldırısında hayatını kaybeden 3 türk vatandaşından inşaat işçisi Kayserili 51 yaşındaki Halil Gül'ün, evinde yas var. Halil Gül’ün cenazesinin gelmesini bekleyen eşi Gülsen Gül, "27 yıllık evliydik, 10 yıl yanımda duramadı. Kalbinden ameliyat olmuştu, keşke önüne dursaydım göndermeseydim" diye ağladı. Annesi Şerife Gül ise, oğlu için ağıtlar yaktı.
Evli ve 7 çocuk babası Halil Gül'ün, Bünyan İlçesi Karatay Mahallesi'ndeki evinde büyük üzüntü yaşanıyor. Eşinin Dubai’de çalışırken rahatsızlandığını ve kalbine pil takıldığını anlatan Gülsen Gül, “Geldi burada çok kısa dinlendi. Şubat’ın 18’inde Afganistan’a gitti. 2- 3 günde bir telefonla arıyordu. Akşamları internetten görüşüyorduk. Oralar sıcaksa gel, çalışma’ dedim. ‘Yok korkmayın gölgede çalışıyorum. Yerim iyi. İş bitiyor zaten bayrama gelirim’ demişti. Cenazesi geliyor" diye ağladı.
Halil Gül’ün annesi Şerife Gül de oğlunun çok çalışkan olduğunu belirterek ardından ağıtlar yaktı. Acılı anne, "Çalışkan oğlum. Yandı ciğerim yandı. Felek beni yaktın. İçerim kaynıyor" diye ağıt yaktı.
İnşaat işçisi Halil Gül’ün ağabeyi Atıf Gül, kardeşiyle birlikte şirketler aracılığıyla yıllardır yurt dışında çalıştıklarını, Cezayir ve Afganistan’da birlikte olduklarını belirterek, “İhtiyacımız olduğu ve iş imkanını orada bulduğumuz için Türk şirketler aracılığıyla yurt dışında çalışıyorduk. Mahallenin çoğu benzeri koşullarda yurt dışında çalışıyor” dedi.
Kayınbiraderi Saffet Taştan ve arkadaşı Nihat Kahraman ise yetkililerden bilgi alamadıklarını söyledi. Şirket ve Dışişleri Bakanlığı'nın bir an önce kesin bilgi vermesini isteyen aile üyeleri, kendilerine cenazelerin bugün Afganistan’dan çıkacağının söylendiğini, Kayseri’ye ne zaman geleceğinin ise belli olmadığını belirterek, bir an önce cenazelerin almak istediklerini söylediler.

DÖ(OE/AK) (FOTOĞRAFLI)