AYDIN Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde özlük haklarının iyileştirilmemesini protesto eden asistan doktorlar, grev başlattı. Özlük hakları iyileştirilene kadar mücadeleye devam edeceklerini belirten Dr. Güneri Kuruöz, “188 asistan doktor olarak ülke genelinde görev yapan yaklaşık 17 bin asistan doktorun haklarını korumak için grevdeyiz” dedi.
ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görevli asistan doktorlar, Rektörlüğün taleplerini karşılamaması nedeniyle süresiz grev başlattı. Dört gündür iş başı yapmayan doktorlar adına konuşan Aydın Tabip Odası Asistan Hekim Kolu Temsilcisi Dr. Güneri Kuruöz, ağır çalışma koşulları altında kaliteli sağlık hizmeti veremediklerini savundu. Dr. Kuruöz, 3 dakikada muayene edilen hastaya yeterince yardımcı olamadıklarını dile getirerek, “Alın terimizin karşılığını küçümseyen bu zihniyetin bizi sadakaya alıştırmasına boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu. Performans sistemin yanlışlıklarına da değinen Dr. Kuruöz, “Para kazandırdığın kadar değerlisin diyen, hastaları müşteri haline getiren, bizleri vasıfsızlaştıran bu düzeni kabul etmeyeceğiz” dedi.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu’nun kendileriyle pazarlık yaptığını ileri süren Dr. Sanem Mersinkılınç da “Aylardır Başhekimlik, Dekanlık ve Rektörlükle yapılan görüşmelerde, başta çalışma şartları, ücretler, eğitim ve güvenlik sorunlarına yönelik verilen vaatlerin hiçbiri karşılık bulmadı. Bizlerle eylemin ilk gününde görüşen Rektör, bir ayda 41 bin hastaya bakmamız durumunda bin 100 lira, 45 bin hastaya bakmamız durumunda bin 400 lira ödeyeceklerini söyleyip bizimle pazarlık yaptı. Bizlere banka promosyonu muamelesi yapılmasına karşıyız” diye konuştu.
MOBBING İDDİASI
Eylemin istediklerini alıncaya kadar süreceğini belirten doktorlar, grev süresince hiçbir hastanın mağdur edilmediğini de vurguladı. Asistan doktorlar ayrıca, greve katılan doktorlara soruşturma açmak yoluyla mobbing yapıldığını iddia etti.