ADRASAN'I PİKNİKÇİ DEĞİL, ÇÖPLER YAKTI İDDİASI
Antalya Adrasan'da yaşanan orman yangınının piknikçi ateşi yüzünden değil, çevreye dökülen moloz ve çöpler yüzünden kırık cam parçalarından çıktığı iddia edildi.
Antalya'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı tatil bölgesi Adrasan'da cumartesi günü saat 13.30 sıralarında başlayan ve 18 saat sonra pazar sabahı 07.30 sıralarında kontrol altına alınan yangının kesin nedeni henüz belirlenemedi. Pazar günü Adrasan'a gelen Orman Genel Müdürü İbrahim Üzmen, yangının piknik ateşinden çıktığını tahmin ettiklerini söylemişti. Bölgede oturanlardan bazıları ise yangının piknik ateşinden değil, çevreye atılan moloz ve çöp yığınları yüzünden çıktığını ileri sürdü.
İLK BAŞTA YANGIN UFAKTI
Bölgede 4 yıldır işletmecilik yaptığını söyleyen Salih Uğur, yangının Likya Yolu'nun da bulunduğu Üçbük mevkii olarak bilinen noktada çıktığını belirtti. Yangına ilk müdahaleyi kendisiyle beraberindeki birkaç kişinin yaptığını anlatan Salih Uğur, “Beni arkadaşlar aradı. Benim tesisimin yandığını zannetmişler. Ben de kafamı çevirdim, ormanın yandığını gördüm. 4-5 arkadaş kazma kürek ne bulduysak geldik. Fakat ilk başta yangın ufaktı, rüzgar çok ters esiyordu. Halk da gelmeye başladı. Ama rüzgar kuvvetli olunca dağılmaya başladı. İtfaiye de yetersiz geldi. Rüzgarın etkisiyle de büyüdü gitti" dedi.
BURALAR ÇÖPLÜK GİBİ
İlk yangın yerine geldiğinde piknikçi görmediğini aktaran Salih Uğur, “Buradaki kırık cam parçalarından da çıkmış olabilir. Buraları çöplük gibi görüyorsunuz. Zaten belediyedeki elemanlar burayı biliyordur, bizim söylememize gerek yok. Foseptiği de, çöpü de buraya döküyorlar. Biz ara sıra durduruyoruz. 'Nereye gidiyorsunuz?' diyoruz, 'Çöp dökmeye' diyorlar. 'Niye döküyorsunuz?' diyoruz, 'belediyeden izin aldık' diyorlar. Tabi eski belediyeden bahsediyoruz. Öyle olunca biz de bir şey yapamıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI