ORMAN GENEL MÜDÜRÜ ÜZMEZ: BU BİR AFET
Antalya’nın Kumluca İlçesi’ndeki tatil bölgesi Adrasan'daki İnceboyun Mevkii'nde kızılçam ağaçlarının bulunduğu alanda başlayan ve hızla büyüyen orman yangını halen sürüyor. Sahilden uzaklaşarak zirveye doğru ilerleyen yangında, şu ana kadar 120 hektar alan zarar gördü. Yangının devam etmesi üzerine Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Ankara’dan bölgeye geldi. Üzmez, yangın yönetim aracında Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinden yangının durumu hakkında uydu fotoğrafları üzerinden bilgi aldıktan sonra yangının etkilediği yerleri gezerek yerinde inceleme yaptı. Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, Üzmez’e son durum hakkında bilgi verdi.
Türk, milli park sınırları içerisinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle ormanlık alanlara, ardından da otellerin bulunduğu bölgeye sıçrayan yangının devam ettiğini söyledi. Yangında şu ana kadar yaklaşık 120 hektarlık alanın zarar gördüğünü açıklayan Türk, havanın kararması nedeniyle havadan müdahale edemediklerini, hava birliklerinin  çekildiğini aktardı. Yangına şu anda 25 arazöz, 13 su ikmal aracı, 250 işçi ve iş makineleriyle müdahale ettiklerini kaydeden Türk, "Gece dolayısıyla 7 helikopter ve 2 uçak çalışmalara katılamıyor. Zaman zaman rüzgarın etkisiyle alevler hayati tehlike verecek nitelikte olabiliyor. Ekiplerimiz etkili müdahale yapamıyor. Ancak iş makineleriyle müdahale ediliyor" dedi.
"TAHMİNEN PİKNİK ATEŞİNDEN ÇIKTI"
Bu yangının sel, deprem gibi büyük bir afet olduğunu belirten Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ise şunları söyledi:
"Malumunuz bugün saat 13.30 itibari ile piknik sahası olarak tarif ettiğimiz yerde yine tahminen piknikçiler tarafından çıkarıldığını düşündüğümüz bir yangın ormana sirayet etti. Yukarıda piknik yapılan düzlük bir alan var. İlk çıkış noktası da orası olduğu için  piknikçilerden kaynaklandığını tahmin ediyoruz. 13.30’dan bu yana her ne kadar biz burada olmasak da yangını idare ediyoruz. İhbar alınır alınmaz 6 helikopter ve 2 uçakla yangına müdahale ettik. Saatte yaklaşık 50 kilometre hızla esen rüzgar işimizi zorlaştırdı. Hava araçlarının da çalışması direkt rüzgarla ilgili. Ayrıca karada 2 tane dozerimiz hemen işe başladı. Arkasından 25 arazöz, 10 tane su ikmal, 10 tane ilk müdahale aracı olmak üzere 40’a yakın da yangın iş aracımız çalışmaya başladı. Yangını kontrol altına alırken, aniden yön değiştirdi."
"YANGININ ETRAFINI ÇEVİRDİK"
Rüzgarın etkisiyle yangının sahile doğru ilerlediğini aktaran Üzmez, bu sırada 1 pansiyon ve 2 restoranın yandığını kaydetti. Açıklama yaptığı geceyarısından sonra 23'ü orman mühendisi olmak üzere 250 personelin bölgede çalıştığını vurgulayan Üzmez, şöyle devam etti:
"Bütün bölgenin etrafını hemen hemen çevirdik. Sabaha kadar yangını tamamen kontrol altına alacağız. Zira çok dik ve uçurum yerlerimiz var. Araçların buraya çıkamıyor. Gece olduğu için havadan da müdahale edemiyoruz. Kontrol altına aldığımız alanlarda soğutma çalışması yapacağız. Şükürler olsun ki bir can kaybımız yok,"
RÜZGAR KORKUTUYOR
Yangının sürdüğü alanın etrafını çevirmelerine rağmen tamamen kontrol altına alınmadığına vurgu yapan Üzmez, "Kısmen kontrol altında diyebiliriz. Çünkü, 120 hektarlık alanda yangın etkili oldu. Yine 1200 dekarlık alanda ağaç kökleri şu anda içten içe yanıyor. Ani bir rüzgar patlaması olmazsa biz bunu halledeceğiz. Tedbir almaya çalışıyoruz. Şiddetli bir rüzgar çıkmadan soğutma çalışmalarını bitirmemiz lazım. Hedefimiz bu. Bütün arkadaşları bu şekilde yönlendirdik. Aksi halde yangın yeniden büyür ve kontrol edilemez hale gelir” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI