Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), () - ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde oturan karikatürist Mehmet Düzenli'ye, çizimlerinde hakaret ettiği suçlamasıyla ceza davası açıp kazanan Adnan Oktar, bu kez de tazminat davası açtı.
Serik'te ahşap karikatürleriyle bilinen karikatürist Mehmet Düzenli, 'Adnan Hoca' olarak bilinen Adnan Oktar'a karikatürle hakaret ettiği gerekçesiyle Serik 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanarak, 10 Nisan 2014 tarihinde 3 ay 3 gün hapis cezasına çarptırıldı. Adnan Oktar, Haziran ayında cezaevine giren ve cezasını tamamlayarak çıkan Düzenli hakkında bu kez de 25 Ağustos'ta, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı 26'ncı Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 5 bin liralık tazminat davası açtı.
Mehmet Düzenli, "Önceki davadan 3 ay 3 gün hapis yattım. Şimdi de Adnan Oktar 5 bin TL'lik İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde bana dava açtı. Ben Adnan Oktar'ın şahsına alanen hiçbir çizimimde küfür etmedim. Karikatür ve mizahın dışında Adnan Oktar'ın televizyonunda müritleriyle birlikte sergiledikleri durum komedi gibi zaten" dedi.
Kendisine komik gelen unsurları çizdiğini belirten Düzenli, "Düşünce özgürlüğü varsa eğer, ben de bir konu hakkındaki düşüncelerimi sanatımı kullanarak ifade etme özgürlüğüne sahibim. Maddi durumu pek iyi olmayan bir sanatçıyım. Türlü imkansızlıklar içerisinde sanatımı icra etmeye çalışıyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI