ADNAN Oktar, kendisine sosyal medyada hareket ettiği iddiasıyla İşçi Partisi (İP) Manisa İl Başkanı Erdem Özdemir’den şikayetçi oldu.
Kamuoyunda ’Adnan Hoca’ olarak anılan Adnan Oktar, sosyal medyada kendisine "Kendini bilmez delinin teki" dediğini iddia ettiği İP Manisa İl Başkanı Erdem Özdemir’den şikayetçi oldu. Oktar’ın şikayeti ile başlatılan soruşturma kapsamında Özdemir, emniyette ifade verdi.
İP İl Başkanı Özdemir, Adnan Oktar’ı sadece basından tanıdığını ifade ederek, “Adnan Oktar dahil kimseye herhangi bir hakarette bulunmadım. Adnan Oktar, 2012 yılının Aralık ayında Manisa’ya müridlerini yollamış ve bilim karşıtı safsatalarını sözde fosillerle sergilemek istemiştir. O tarihte Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkan Yardımcılığı görevindeydim. TGB’li arkadaşlarımızla bilim karşıtı eyleme 'dur' diyerek, foyalarını ortaya çıkardık. Sahte fosillerini deşifre ettik. Sanıyorum bunun rövanşını almak istiyor. Çünkü arkadaşlarımızla sergiye gidip bilimsel bir tartışma yapmak istemiş ve Adnan Oktar’ın müridleri tarafından saldırıya uğramıştık. Sonrasında davacı olduk. Şimdi yargılanıyorlar. Bu nedenle karşılık vermek istediler” diye konuştu.