Cem ULUCAN/ AYDIN, () - AYDIN Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Faruk Durdu kanser tedavisi gördüğü ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Dekan Prof. Dr. Ömer Faruk Durdu için ADÜ’de cenaze töreni düzenlendi. Duygusal anların yaşandığı törende, 'kardeşim' dediği Durdu’yu kaybetmenini üzüntüsünü yaşadığını belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, "Üniversitemiz seni ve yaptıklarını asla unutmayacaktır" dedi.

ADÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Faruk Durdu (44), sabah saatlerinde kanser tedavisi gördüğü ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Prof. Dr. Durdu için ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonu’nda tören düzenlendi. Törene Vali Erol Ayyıldız, Ak Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Aydın Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, Durdu’nun eşi Elanur Durdu, oğulları Emre ve Eren Durdu’nun yanı sıra ADÜ idari ve akademik personeli, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, öğrencileri ve yakınları katıldı. ADÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Faruk Durdu’nun üzerine Türk bayrağı serilen cenazesi güvenlik görevlerinin omuzlarında törenin yapılacağı salona getirildi. Yoğun katılım nedeniyle kalabalık salona sığmadı. Törende, zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Durdu’nun öz geçmişi okunurken, katılımcılardan bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.

REKTÖR BİRİNCİOĞLU, KONUŞMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİ

Çok üzgün olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, yaşadığı üzüntü nedeniyle konuşmakta güçlük çekti. Ölüm ve ayrılıkların her zaman üzücü olduğuna dikkat çeken Birincioğlu, "Zor olan ayrılıklardır. Ayrılıklar ders verir, ölüm en büyük derstir. Ömer Faruk Durdu hocamızın sadece Üniversitemize yaptığı katkılar değil; birlikte yaşadığımız olaylar, kardeşliğimiz, birlikte yürüdüğümüz yollar, birlikte uğraştığımız konular ve ortaya koyduğu çalışmalar ve de Adnan Menderes Üniversitesi için yaptıkları asla unutulmayacaktır. Kendisi hem bir akademisyen hem de yönetici olarak üniversitemize çok büyük katkılar yapmıştır. O’na Üniversitemize yapmış olduğu katkılar nedeniyle minnettarız. Allah mekanını cennet eylesin, ruhunu şad eylesin ve O’nun hatırasını da yaşatmayı bizlere nasip eylesin. Üniversitemiz seni ve yaptıklarını asla unutmayacaktır. Ruhun şad, mekanın cennet oldun” dedi.

Müftü Kocaoğul’un yaptırdığı duanın ardından Prof. Dr. Durdu’nun cenazesi toprağa verileceği memleketi Malatya’ya uğurlandı. Törenin sonunda Durdu’nun eşi Elanur Durdu, oğulları Emre ve Eren Durdu, protokol ve katılımcıların taziye dileklerini kabul etti.



CU (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)

-----KUTU-----

PROF. DR. ÖMER FARUK DURDU KİMDİR?

1991 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümünden mezun oldu. 1993-1995 yılları arasında Ziraat Bankasında çalıştı. 1996 yılında Yüksek Lisans ve Doktora çalışması için Adnan Menderes Üniversitesi adına Amerika Birleşik Devletlerine gitti ve altı ay California Üniversitesi Irvine'de dil kursu aldı. 1998 yılında Colorado Eyalet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Sulama Mühendisliği bölümünde yüksek lisansını tamamladı. 1998 yılında Colorado Eyalet Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Su Kaynakları Planlaması ve Hidrolik bölümünde doktora eğitimine başladı. 2001 yılında Amerika Birleşik Devletleri İçişleri Bakanlığı Milli Parklar Dairesinde Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzmanı olarak çalışmaya başladı. 2002-2003 yıllarında Colorado Eyalet Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde Ekonomi dalında ikinci bir yüksek lisans yaptı. 2003 yılında Colorado Eyalet Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Su Kaynakları ve Hidrolik Bölümünde doktora eğitimini tamamladı ve aynı yıl Türkiye'ye dönüş yaparak Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümünde görevine başladı. 2005 yılında 8 ay süre ile İsveç Stockholm Kraliyet Teknoloji Üniversitesi Toprak ve Su Kaynakları Mühendisliği bölümünde misafir araştırmacı olarak çalıştı. 2006 yılında doçent ve 2011 yılında profesör oldu.