MANİSA’nın Akhisar İlçesi’ndeki Adnan Menderes Lisesi’nin kapatılıp, imam hatip ortaokuluna dönüştürülecek olması veliler tarafından okul önünde basın açıklamasıyla protesto edildi. Veliler, okulun kapatılma kararının iptal edilip, bir an önce Anadolu lisesine dönüştürülmesini istedi.
Akhisar’da 1999 yılında eğitime başlayan 24 derslikli Adnan Menderes Lisesi’ne bu öğretim yılı başında imam hatip ortaokuluna dönüştürüleceği gerekçesiyle öğrenci kabul edilmedi. Merkez ilçe nüfusu 110 bin olan Akhisar’ın Atatürk, Seyit Ahmet ve Reşat Bey mahallerine hizmet veren 980 öğrencisi bulunan tek lisesinin kapatılacak olması tepkilere neden oldu. İlçenin toplam 36 bin nüfusa sahip üç mahallesinin sakinleri; valilik, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde sıkıntılarını anlatmak için muhatap bulamadıklarını belirtip, okulun kapatılmak istenmesini protesto etti.
Okul önünde toplanan 300 kadar velinin aralarından belirlediği temsilciler, ilk olarak okul müdürü Nazim Tosun ile makamında görüştü. Velilerin eylemine, CHP Manisa milletvekilleri Sakine Öz ile aynı zamanda partinin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Özgür Özel ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de destek verdi. Adnan Menderes Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Hilal Tınmaz, okulun lise olarak kalması için 5 bin 500 imza topladıklarını belirtip, “Talebimiz, diğer liseler gibi okulumuzun Anadolu lisesine dönüştürülmesiydi. Ancak, bu hiç düşünülmedi. Vali Bey, randevu vermedi. 'İl Milli Eğitim Müdürü ile görüşün' denildi. Aylar önce başvurduğumuz halde randevu alamadık. Yaklaşık bine yakın öğrenci şehrin dışındaki Gölmarmara, Kırkağaç ilçeleri ile Zeytinliova Beldesi’ndeki Anadolu liselerine gitmeleri için zorlanıyor. Hani en iyi okul evine en yakın okul olacaktı? Her gün ilçemizden Zeytinliova Beldesi’ndeki Anadolu lisesine servisle öğrenci taşınıyor. Türkiye’mizde ilçeden beldeye öğrenci gönderilmesi görülmüş şey değildir. Bizler, mahallemizdeki okulun kapatılma kararının iptal edilip, en kısa zamanda Anadolu lisesine dönüştürülmesini haklı ve tutarlı gerçeklerle istiyoruz. Çocuklarımızı yani geleceğimizi emanet ettiğimiz yeni neslimizin iyi eğitim almalarını istiyoruz. Geleceğimize sahip çıkmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz de AK Parti iktidarının Milli Eğitimi göreve geldiğinden bu yana kuşa çevirdiğini ileri sürüp, “Her bakan bir önceki bakanın yaptıklarını yok sayarak hareket etti. İmam hatip okullarına karşı değiliz. Akhisar’da bu konuda eğitim, öğretim veren üç okul var. İhtiyaç halinde biri daha yapılabilir. Ancak, bu öğrencilerin de mağdur edilmemesi gerekir” diye konuştu. Milletvekili Özgür Özel de konuşmasında velilerin bu haklı mücadelesinin takipçisi olacaklarını kaydetti.
Açıklamanın ardından grup, dağıldı.