Serpil KIRKESER / İSTANBUL, () GEZİ Parkı olayları sırasında gözünü kaybeden ESP üyesi Çağdaş Küçükbattal'ın da aralarında bulunduğu 4 kişinin gözaltına alınması protesto edildi. 
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul İl Meclisi üyesi bir grup, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki meydanda biraraya gelerek, "ESP'li yoldaşlar yanlız değildir. Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar, cezalar halkların direnişini engelleyemez" şeklinde pankart açtı, sloganlar attı.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Ahmet Saymadi, hükümetin kendi iktidarına direnen devrimcileri yok etme operasyonu başlattığını belirterek, ESP üyelerinin düzmece iddianamelerle tutuklandığını ve uzun yıllar tutuklu kaldığını söyledi. Saymadi, şöyle konuştu: "Gezi Direnişinde direnen, barikatlarda AKP zülmüne karşı savaşan ESP üyelerine de operasyon yapıldı. Neredeyse tüm Gezi direnişinin faturası ESP'ye çıkarıldı. Birçok ilde ESP üyelerine operasyon yapıldı, bir çok ESP üyesi tutuklandı. Gezi direnişinde gaz kapsülü isabet etmesi sonucu gözünü kaybeden Çağdaş Küçükbattal arkadaşımız hasta yatağından kaldırılarak gözaltına alınmıştır. Çağdaş Küçükbattal ile birlikte 4 ESP üyesi yoldaşımız daha gözaltına alınmıştır. Ancak son dönemde bu saldırıların ESP'ye yönelmesinin sebebini de biliyoruz. ESP, Kürt halkının vermiş olduğu özgürlük mücadelesiyle stratejik bir ortaklık içerisine girmiş, Halkların Demokratik Kongresi içerisinde devrimci örgütlerle dayanışma içinde olmuştur. Saldırının esas yöneldiği taraf budur. Bu nedenle ESP ile devrimci dayanışmayı büyütmek hepimiz açısından bir görev ve sorumluluktur." Çağdaş Küçükbattal'ın babası Ergün Küçükbattal da, oğlunun yanında olduğunu belirterek, "Dimdik ayaktayız. Onun yanındayız, onun arkasındayız" dedi. Açıklamaların ardından grup, "Her yer Taksim, her yer direniş" şeklinde sloganlar attı.