İstanbul, () Çağdaş Hukuçular Derneği (ÇHD) üyesi bir grup avukat Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı içinde Soma'da yaşanan faciada ölen işçiler için anma eylemi gerçekleştirdi.
Adliye içindeki avluda toplanan onlarca avukat , "Soma acımız büyük" yazılı pankart açtı. Alkışlarla ve sloganlarla hükümeti protesto eden grup adına konuşan avukat Ebru Timtik, "Adalet mücadelesinin yeri, adalet ve ekmek kavgasının verildiği heryerdir. Bugün adalet kavgasının yeri Soma'dır. Bugün adalet kavgasının yeri, yerin yüzlerce metre altıdır. Heryerde savaşımız, mücadelemiz sürecek" dedi.
Ardından ölen işçiler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Adliyenin katlarındaki vatandaşlarda eyleme destek vererek alkışladı. Adliye içindeki eylem vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.
Eylemin ardından avukatlar adliyenin C kapısı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan dün Soma'da bulunan ÇHD avukatı Gökmen Yeşil, "Orada konuşmak isteyen herkesi her işçiyi aileyi tek tek dinleyip tek tek müdahale eden susturan baskı altına alan bir mekanizma işliyordu. Herkese bilgi vermemesi konusunda telkinlerde bulunuyorlardı. Sayıların gerçek rakamlarla verilmesinin bir nedeni de var. Bakan içerde sivil vatandaşların da olduğunu söyledi. Sivil vatandaşlar değil sigortasız çalıştırılan işçiler var içerde" dedi.
(BB) (FOTOĞRAFLI)