BÜRO Emekçileri Sendikası (BES) üyesi bir grup adliye çalışanı, çalışma koşullarını ve 2014 yılı bütçe tasarısını protesto amacıyla Anadolu Adalet Sarayı önünde eylem yaptı.
Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nın C kapısı önünde toplanan grup üyeleri, "Nöbete angaryaya son", "Binalar mezarımız olmasın" ve "Yandaşa değil emekçiye bütçe" yazılı pankartlar açtılar.
HUKUKSUZLUK ARTTIKÇA SARAYLAR BÜYÜYOR
Grup adına açıklama yapan KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, 2014 bütçe tasarısını eleştirerek, şunları söyledi:  "Bu bütçede emekçiler yok, bu bütçede işçiler yok, işsizler, köylüler yok. Bu bütçede savaş var rant var, sermayeye kaynak aktarımı var, toplumu dinselleştirme var. Bütçede kamu güvenliği müsteşarlığına ayrılan payın tamamı sağlığa ayrılan payın 3 katı, hani Gezi'den ders almadılar, diyorlar ya, tam tersine Gezi'den ders çıkarmışlar. Halkın üzerine TOMA'yla, copla, gazla gelmek istiyorlar. Binlerce kamu emekçisini tutukluyorlar, cezaevlerine tıkıyorlar. Hukuk herkese eşit uygulanmalı. Burası dünyanın en büyük adliyesi, diyorlar ama hukuksuzluk arttıkça saraylar büyüyor. Tarihte saraylarda hiç adalet, hukuk olmamıştır. Buranın adı dünyanın en büyük adalet sarayı, demek ki Türkiye dünyanın en hukusuz ülkelerinden birisidir." TALEPLERİMİZ GERÇEKLEŞMEZSE GREV YAPACAĞIZ
2014 yılı bütçesi, meclis genel kurulunda görüşülürken taleplerinin gerçekleşmesi için mücadele edeceklerini ifade eden Tombul, "Taleplerimiz gerçekleşmezse bütçe görüşülürken üretimden gelen gücümüzü kullanıp grev yapacağız. Buradan bütün kamu emekçilerine çağrıda bulunuyorum, birlikte yanyana mücadele edelim" diye konuştu.
BİRGÜN ÇALIŞMADIĞIMIZ ZAMAN HAYAT İŞLEMEZ
Yargıçlar ve Savcılar Sendikası (Yargı-Sen) Yönetim Kurulu üyesi Hakim Tamer Akgökçe de, yargı hizmetini bir bütün olarak gördüklerini ve bu hizmetin kendileri tarafından üretildiğini belirterek, "Emekçiler bir bütün. Burada yargının parçaları olarak bizde bir bütün olarak mücadele etmek zorundayız. Biz olmadığımız takdirde, emekçiler oladığı takdirde hayat yok. Birgün çalışmadığımız zaman hayat işlemez" dedi.
SARAY DENİLEN BU BİNALAR KABUSA DÖNMÜŞTÜR
BES 3 Nolu Şube Başkanı Salih Aksoy da Adalet Bakanlığı'nın Avrupa'nın ve dünyanın en büyük adliyesini yapmakla övündüğünü belirterek, şöyle konuştu:  "Ancak biz biliyoruz ki, saray denilen bu binalar gerek yargı emekçileri, gerekse hizmet alanlar için birer kabusa dönmüştür. Andolu Adalet Sarayı inşaatındaki eksiklikler nedeniyle davalık omuştur. Hazırlanan iddianamede binada 810 kalem eksik imalatın bulunduğu, tuvaletlerden pis suların koridorlara aktığı, yangın alarm sisteminin aktif olmadığı belirtilmektedir" diye konuştu.
Aksoy, adliyedeki sağlıksız çalışma koşullarının bir an önce düzeltilmesi gerektiğini savundu. Gruptakiler basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
Görüntü dökümü: