SAMSUN'da Elveren İnsanlar Derneği (ELVİNDER) ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliği ile adli kontrol altında tutulan hükümlülere 'Duygu ve Öfke Kontrolü Semineri' düzenlendi.
Elveren İnsanlar Derneği ve Samsun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen 'Duygu ve Öfke Kontrolü Semineri' Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Seminerde adli kontrol altında tutulan hükümlülere eğitim verildi. 2014 içerisinde toplamda 22 seminer düzenlenmesi ve 3 bin 500 hükümlüye eğitim verilmesinin planlandığı belirtildi. Seminerin açılış bölümünde konuşma yapan ELVİNDER Başkanı Yeşim Gürsoy, suçun önlenmesi, kişilerin bilinçlendirilmesi ve toplumla bütünleşmesini sağlamak amacıyla eğitim çalışmalarını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Hayatımızın her döneminde hepimizin inişleri çıkışları, bazılarına göre şanslı, bazılarına göre çok şanssız dönemleri olmuştur. Hayat maalesef bu dönemleri nasıl yaşayacağımızı bize yaşarken öğretir. Önemli olan bu dönemleri her ne olursa olsun doğru atlatabilmektir" dedi.
Seminerde hükümlülere eğitim veren Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cem Gençoğlu, öfkeli insanlarla iletişimi iyi yönetebilmenin kişiyi daha büyük sorunlarla karşılaşmaktan koruduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Gençoğlu, "Öfke anında vücut eşleyişimiz farklılaşır, kimyamız değişir ve düşünme, karar verme, muhakeme yapma gibi bilişsel süreçlerimiz bozulur. Bu yüzden sakinleştiğmiizde hissettiğimiz duygu pişmanlık ve utanç olur. Öfkeli birine öfkeyle karşılık vermek, iki kişinini de öfkesini artırmaktan başka bir şeye yaramaz. tartışma esnasında fiziksel olarak karşı taraftan güçlü olduğumuz durumlarda şiddete başvurmak konuyu o an için kapatsa da problemi çözmez. Hatta daha büyük zarar verir" diye konuştu. Seminere Cumhuriyet Savcısı Emin Karagişi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hakan Leblebicioğlu da katıldı.