ADIYAMAN’da, 18 sivil toplum kuruluşu (STK) yayınladığı ortak bildiri ile uzlaşı çağrısı yaptı.
Adıyaman Kültür ve Gençlik Merkezi toplantı salonunda toplanan 18 STK başkanı ortak deklarasyon yayınlayarak toplumda oluşan gerginliğe son verilmesini istedi. STK temsilcileri adına ortak bildiriyi okuyan Adıyaman Sanayici ve Genç İş Adamları Derneği Başkanı Fatih Bilgiç, 2 aydır hizmet hareketi, camia, cemaat, Fethullah Gülen'in ve gönüllüler hareketi denilen harekete karşı yıpratma ve itibarsızlaştırma kampanyası izlendiğini ifade ederek şöyle konuştu:
"Geçmiş dönemlerde benzer senaryolar sahnelendi. Bugün de hizmet hareketi aynı itibarsızlaştırma taktiğiyle hedefe konularak paralel devlet, çete, virüs, in, gizli örgüt, haşhaşi gibi iftiralarla hiçbir belge ve bilgi ortaya konulmadan hiçbir hukuki temele dayandırılamadan yaftalanmaya çalışılıyor. Toplumun büyük bir kesiminin karşı olmasına rağmen bir oldu bittiye getirilerek Anadolu insanının can simidi alınmak isteniyor. Hizmet hareketiyle ilgisi olduğu düşünülen keyfi denetim ve tehditlerle baskı altına alınmaya çalışılıyor. Bazı işletmelerin ruhsatları iptal ediliyor. Kamuda çalışan memurlar, bürokratlar hizmet hareketine nispet edilerek fişleniyor ve hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden kıyıma uğratılıyor."
Toplumda oluşturulan gerginliğe bir an önce son verilmesini isteyen Bilgiç, "Uzlaştırmacı bir tavır sergilenerek ortam yumuşatılmalıdır. Toplumun gönlünde yer edinen kurumlara ve insanlara iftira atılmamalı ve haksız ithamlarda bulunulmamalıdır" dedi.