Mahir ALAN/ ADIYAMAN, () - ADIYAMAN’da, KESK üyesi kadınlar 8 Mart Dünya kadınlar günü öncesi, geçen yıl tarladan dönerken trafik kazasında yaşamını yitiren 10 tarım işçisi kadını, içinde bulundukları minibüsün kaza yaptığı yere karanfil bırakarak andı.
Öğleden sonra Hocaömer Mahallesi'nde bulunan KESK binası önünde toplanan 150 civarında kadın, ellerinde pankart ve dövizlerle Demokrasi Parkı'na yürüdü. Parkta bir süre slogan atan kadınlar daha sonra minibüslerle, geçen yıl tarladan dönen 10 tarım işçisi kadının yaşamını yitirdiği kazanın meydana geldiği Adıyaman- Gölbaşı karayolu üzerindeki Çakal Köprüsü'nün üzerine gitti. Geçen yıl mayıs ayında, lastiğinin patlamasıyla köprüden şarampole devrilen minibüste yaşamını yitiren 10 kadının anısına, olay yerine karanfil bırakan kadınlar adına konuşan KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan şöyle dedi:
"Her gün birçok işçi ve emekçi kaza süsü verilmiş iş cinayetlerinde yaşamını yitiriyor. Kadınlar olarak sadece emekçi kimliğimizle şiddete sömürüye katliama maruz kalmıyoruz, aynı zamanda sırf kadın olduğumuz için Türkiye’de her gün en yakınımız erkekler tarafından katlediliyoruz. Devlette arkalarında duruyor, böylelikle tecavüz ve tacizin önü açılıyor" dedi.
Kadınlar, karanfil bıraktıktığı köprüden bir süre slogan attıktan sonra ayrıldı.

MA(HK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)