ADIYAMAN’da, Engeliler Haftası nedeniyle engelliler, 1 günlük temsili askerlik yaptı.
Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığının 175. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 16 engelli, Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı'nca askeri eğitem alındı. Asker selamı verme ve hazır kıta öğretilen engellilere, silahlar tanıtıldı. Askeri eğitimini tamamlayan engelliler içe yemin töreni düzenlendi. İl Jandarma Komutanlığı'ndaki törene; Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Öztin, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı vekili Jandarma Yarbay Necati Metin, Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş ve engelliler ile aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kürsüye çıkan Jandarma Yarbay Necati Metin, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Jandarma saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen 16 engelli vatandaşımız, heyecan ve coşku ile üniformalarını giymiş ve karşımızda kahraman bir Mehmetçik olarak durmaktadırlar. Askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir" dedi.
Daha sonra kürsüye çıkan engelli Metin Durmuş ise engellilerin Allah'ın takdiri ile olduğunu anlatarak, "Bu onurlu ve gururlu görevi bir gün de olsa yaptıklarından dolayı sevinçliyiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından törene katılan 16 engelli, yemin ve terhis belgelerini aldı. Daha sonra hatıra fotoğrafı çektirildi.

MA(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)