ADIYAMAN'da, yetim ve öksüz 255 çocuk ile ailesine yakınına iftar yemeği verildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Adıyaman Belediyesi ve Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Adıyaman Şubesi işbirliğiyle bir düğün salonunda düzenlenen iftara Vali Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Sait Demir, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ve Süryani Cemaati Metropoliti Merki Ürek, davetli 250 yetim ve öksüz ile yakını katıldı.

Yemek öncesinde konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Sait Demir, dünyada iç karışıklığın yaşandığı ülkelerdeki ölümlere dikkat çekerek, "Irak, Suriye, Filistin, Arakan, Orta Afrika Cumhuriyeti aklımıza neresi gelirse, gözümüzü nereye evirirsek İslam dünyasında kan ve gözyaşı görüyoruz. Maalesef bunun sonucunda binlerce, yüz binlerce ifade edilen yetim kardeşlerimiz ortaya çıkıyor. Bizim yapmaya çalıştığımız sadece ve sadece yetim kardeşlerimize sahip çıkmak. Maalesef bu yetim kardeşlerimiz farklı istismarlara maruz kalıyorlar” dedi.

Demir, 50 bin dolayında yetim ve öksüze sahip çıktıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Baktığımızda fazla bir fazla bir rakam gibi görünse de aslında çok az bir rakam. Amerikan merkezli bir misyoner yardım kuruluşu tek başına 1.5 milyon yetim çocuğa bakıyor. Bu baktığı yetimlerin yüzde 80'inden fazlası Müslüman yetimler. Eğer siz kendi yetiminize sahip çıkarsanız yetiminiz sizin olur ve o ülkenin Ömer Muhtar'ı olur."

Yemeğin ardından dua edilen gecede çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

FOTOĞRAFLI