ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, 17 Nisan 2009'dan bu yana tutuklu olan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun bir an önce serbest bırakılmasını istediklerini söyledi.
Antalya'da ADD üyeleri, Attalos Heykeli önünde basın açıklaması yaptı. ADD Şube Başkanı İbrahim Daş, ADD'nin genel yönetim kurulu üyelerinden Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun çalışmalarıyla bilim dünyasına önemli katkılar yaptığını ve rektörü olduğu üniversiteyi Türkiye'nin sayılı bilim yuvalarından biri haline getirdiğini belirtti.
Prof. Dr. Hilmioğlu'nun 17 Nisan 2009'da tutuklandığını, cezaevinde kaldığı süreçte de oğlunu trafik kazası sonucu kaybettiğini ve rahatsızlanmasına rağmen tahliye talebinin reddedildiğini anımsatan Daş, "Hilmioğlu'nun hem sağlık hem psikolojik durumu daha kötüleşti. Son sağlık raporlarına göre karaciğerinde üçüncü kanser nodülü bulundu. Sahte delillerle yargılamalar yapan ve uzun tutukluluk süresini cezaya dönüştüren adalet İlhan Selçuk, Türkan Saylan, Uçkun Geray, Kuddusi Okkır gibi yurtseverlerin ölümlerini hızlandırmıştır" dedi.
Siyasi iktidarın gerek Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu değişiklik tasarısıyla, gerek anayasa değişiklik önerisiyle yürütmenin yargı üzerindeki baskısını artırıp, yargıyı tamamen bağımlı hale getirmeye çalıştığını aktaran Daş, şöyle konuştu:
"Ergenekon, Balyoz ve diğer düzmece iddialarla açılan davalarda gözaltı, uzun tutukluluk süreleri gibi hukuk dışı vicdana ve insan haklarına sığmayan uygulamaların acilen son bulmasını istiyoruz. Fatih Hilmioğlu başta olmak üzere, haksızlığa uğrayan tüm tutukluların bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz."
Basın açıklamasının ardından ADD üyeleri 'Cumhuriyet değil AKP yıkılacak', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı attı.